Румъния ще се присъедини към Шенгенското пространство и със сухопътни

...
Румъния ще се присъедини към Шенгенското пространство и със сухопътни
Коментари Харесай

Румъния обяви: Влизаме в Шенген по суша до края на годината

Румъния ще се причисли към Шенгенското пространство и със сухопътни граници до края на годината. Това съобщи румънският министър председател Марчел Чолаку в изявление за локалната телевизия Антена 3. Медията отбелязва, че изказването на министър-председателя е направено в същия ден, в който австрийският вътрешен министър Герхард Карнер избегна да уточни времеви небосвод за анулация на ветото за присъединението на Румъния и България към Шенген и по суша, съобщи Днес.бг и Българска телеграфна агенция.

„ Румъния ще влезе в Шенгенското пространство по въздух и море след месец. Естествено, че ще е належащо още по-голямо внимание, ще има по-големи провокации, до момента в който сме първоначално. Гарантирам ви, че до края на тази година Румъния ще влезе в Шенген по суша ”, сподели Марчел Чолаку по телевизия Антена 3.

Темата Шенген сигурно ще участва и по време на Конгреса на Европейската национална партия, който ще се организира в сряда и четвъртък (6 и 7 март) в Букурещ, разясняват локалните медии. Сред участниците ще бъде и австрийският канцлер Карл Нехамер, който ще беседва с румънския президент Клаус Йоханис в коридорите на срещата, оповестява Диджи24.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР