Румъния ще поиска компенсации за разходите, направени от превозвачите поради

...
Румъния ще поиска компенсации за разходите, направени от превозвачите поради
Коментари Харесай

Румъния ще поиска компенсации за загубите на превозвачите заради това, че страната не е в Шенген

Румъния ще изиска обезщетения за разноските, направени от превозвачите заради обстоятелството, че страната не е влезнала в Шенген. Това заяви транспортният министър Сорин Гриндяну в изявление за News.ro, осведоми Българска телеграфна агенция. По думите му финансовите вреди, които търпи секторът, възлизат на 2 % от Брутният вътрешен продукт.

Попитан по какъв начин е е направил тази оценка на загубите, министърът отговори: “Аз и сътрудниците ми разговаряхме с транспортните превозвачи предходната седмица. Трудно ми е да направя точни калкулации за налозите и за изгубените часове на митниците, само че е ясно, че граничният надзор въздейства на интернационалния превоз на артикули ”, разяснява Гриндяну.

Той осведоми, че Румъния ще изиска от Европейската комисия и два милиарда евро отплата за покриване на разноските, свързани с улеснението на превоза на зърно от Украйна през страната. Сумата ще включва поддръжката на националните пътища, които са били наранени от трафика на тежки камиони от Украйна. 

„ Ако в този момент тръгнете по народен път DN2 към Сучава, Сирет, около Бакъу, Фокшани, ще видите, че има ТИР до ТИР от Украйна. Това докара до утежняване на тази мрежа, по тази причина поискахме пари. Сумата ще обгръща няколко области на превоза, в това число авто, железопътен и морски превоз ”, посочи Гриндяну. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР