Румъния ще подкрепи създаването на специален трибунал, който да анализира

...
Румъния ще подкрепи създаването на специален трибунал, който да анализира
Коментари Харесай

Румъния ще подкрепи създаването на специален трибунал за престъпленията на Русия в Украйна

Румъния ще поддържа основаването на специфичен арбитражен съд, който да проучва " закононарушението на експанзията в Украйна ", заяви през днешния ден министърът на външните работи Богдан Ауреску, представен от Аджерпрес.  " Ще продължим да участваме в невижданото групово изпитание да се въздаде правдивост на жертвите на най-тежките закононарушения, осъществени в Украйна. Отговорните за тях би трябвало да платят, а нашите групови старания би трябвало да бъдат ефикасни в тази област, тъй като Украйна желае справедливостта, която заслужава ", съобщи ръководителят на румънската дипломация.

Той участва през днешния ден на представянето на изданието на британски език на книгата на Аурора Чука " Веспасиан В. Пела и идеалът за мир посредством право ", отдадена на известния румънски правист, посланик и академик Веспасиан Пела (1897-1952). Ауреску приказва и за полемиките в границите на неотдавнашното Общо заседание на Организация на обединените нации.

" Посланието на Румъния беше допустимо най-ясно и в сходство с визията на Веспасиан Пела - да се уверим, че е въздадена правдивост и че отговорните са подведени под отговорност. Не можем да позволим основаващото се правила интернационално право да бъде подкопано ", уточни Ауреску. Същевременно той акцентира, че " подвеждането под отговорност е от основно значение, когато приказваме за събитията в Украйна и за това, което се случва на украинците ". Ауреску още веднъж удостовери, че " Румъния е мощен покровител на напъните за идентифициране на лицата, виновни за всички тежки закононарушения, осъществени в Украйна ". Министърът на външните работи означи актуалността на визията на Веспасиан Пела, който разказа като " пионер и създател на интернационалното наказателно право " и добави, че основаването на Международния съд през 20202 година може да бъде считано за " директен резултат от неуморната активност " на румънския правист.  " В тези сложни и комплицирани времена, белязани от бруталната, непровокирана, неоправдана и противозаконна война на Русия против Украйна, смисъла на интернационалното право, на интернационалната правова страна, на инструментите на интернационалното право става по-очевидно от всеки път. Международното право е от решаващо значение ", сподели Богдан Ауреску. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР