Румъния няма да забрани едностранно вноса на зърно от Украйна

...
Румъния няма да забрани едностранно вноса на зърно от Украйна
Коментари Харесай

Румъния няма да спре вноса на украинско зърно, недоволство от забраната в Унгария

Румъния няма да забрани едностранно вноса на зърно от Украйна и ще изчака Европейската комисия да приложи ограничения в помощ на земеделците от Централна и Източна Европа, съобщи през днешния ден румънският аграрни министър Петре Дая, представен от организация Ройтерс.

Румъния и Украйна ще се съветват ежеседмично за предстоящите размери от зърно в опит да се лимитира вноса, сподели още Петре Дая след среща в Букурещ с украинския си сътрудник Микола Солски.

България краткотрайно не разрешава вноса на зърно от Украйна. Икономическият министър Никола Стоянов уточни, че това е една последна мярка, само че последва Полша, Унгария и Словакия. " Подкрепата ни за Украйна продължава, разговорът с Европейска комисия продължава всекидневно, през днешния ден още веднъж ще има среща. Има съществено схващане какъв брой значим проблем е това за нас. Земеделието е огромна част от стопанската система, 16% от заетите е в селскостопанския бранш. Не можем да позволим българските производители да бъдат наранени по някакъв метод ", разяснява Стоянов и също повтори, че преносът през страната ще продължи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР