Румъния няма да влиза в никакъв въоръжен конфликт в момента,

...
Румъния няма да влиза в никакъв въоръжен конфликт в момента,
Коментари Харесай

Румъния няма да влиза в никакъв въоръжен конфликт

Румъния няма да влиза в никакъв въоръжен спор сега, само че би трябвало да бъде готова за сходен сюжет на украинската граница. Това съобщи през днешния ден министърът на защитата Василе Динку, цитран от БГНЕС.

"Румъния няма да влезе в никаква война в този миг. Румъния би трябвало да бъде готова единствено за следствията от възможен спор на украинската граница. "

"Не можем да сведем до най-малко опцията за боен спор на границата с Украйна, продължи министърът. Но това не значи, че Румъния ще бъде въвлечена в тази война, хората могат да бъдат спокойни в това отношение. "



„ Не можем да кажем сигурно дали ще има война в Украйна “, продължи още министърът, отбелязвайки, че НАТО не може да се намесва военно в тази страна, която не е член на алианса.



„ Разбира се, че ще има икономическа война, други типове войни, икономическа обсада, в случай че има спор, само че ние не чакаме гореща война в този миг “, сподели той. Според Динку румънските управляващи регистрират опцията за вълна от украински бежанци при положение на спор в района. "Възможно е да има всеобща миграция заради войната и ние се приготвяме за това... Ние сме подготвени за възможна помощ на мигрантите през този интервал ", увери Динку.



Румънският президент Клаус Йоханис привиква на 26 януари съвещание на Съвета по защита, в което влиза висшето управление на страната. Дневният ред на срещата включва обстановката в разширената черноморска зона и на източния фланг на НАТО, както и ограничения за възстановяване на способността за отговор на нови провокации.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР