Румъния и Украйна отварят днес нов граничен пункт на общата

...
Румъния и Украйна отварят днес нов граничен пункт на общата
Коментари Харесай

Румъния и Украйна отварят нов граничен пункт на общата си граница

Румъния и Украйна отварят през днешния ден нов граничен пункт на общата си граница. Той се намира при селищата Викову де Сус от румънска страна и Красноилск – от украинска.

Решението за отваряне на пропускателния пункт бе утвърдено от румънското държавно управление през вчерашния ден, съобщи организация Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Това е първият граничен пункт, отворен след съветската военна експанзия в Украйна, сред Украйна и страна членка на Европейския съюз. Този граничен пункт ще обгръща както интернационалния пешеходен и авто пътнически трафик, по този начин и товарния трафик, с непрекъснат график на работа, като по този метод ще се форсира и улесни прекосяването на границата от хора и транспортни средства ", сподели представителят на румънското държавно управление Дан Карбунару. 

Румънският министър председател Николае Чука и украинският му сътрудник Денис Шмигал ще вземат участие в откриването на новия граничен пункт Викову де Сус - Красноилск.и митница на общата граница. След това е планувана среща на румънския министър-председател с представители на локалната обществена администрация на окръг Сучава (Северна Румъния), в която ще взе участие ръководителят на окръжния съвет Георге Флутур. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР