Румъния и България се присъединиха частично към европейската зона за

...
Румъния и България се присъединиха частично към европейската зона за
Коментари Харесай

Румъния и България се присъединиха частично към Шенгенската зона за пътуване

Румъния и България се причислиха отчасти към европейската зона за пътешестване без инспекция на самоличността, отбелязвайки нова стъпка в интеграцията на двете страни с Европейския съюз.

След години на договаряния за присъединение към по този начин нареченото Шенгенско пространство, към този момент има свободен достъп за пасажери, идващи по въздух или море. Сухопътните гранични инспекции обаче ще останат в действие заради съпротивата най-вече от страна на Австрия, която от дълго време блокира кандидатурата им заради опасения за противозаконната миграция.

Президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен приветства смяната като „ голям триумф “. за двете страни ” и „ исторически миг ” за това, което е най-голямата зона за свободно пътешестване в света.

Шенгенското пространство е основано през 1985 година и преди този момент С приемането на България и Румъния, тя се състои от 23 от 27-те страни членки на Европейски Съюз, дружно с Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. Около 3,5 милиона души пресичат въ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР