Румъния е започнала да изгражда убежища за жителите в близост

...
Румъния е започнала да изгражда убежища за жителите в близост
Коментари Харесай

Румъния изгражда бомбоубежища край границата с Украйна след падането на руски дронове

Румъния е почнала да построява убежища за жителите наоколо до границата с Украйна, откакто предходната седмица там бяха открити фрагменти от дронове.

В събота румънски бойци откриха фрагменти от дрон, " сходен на този, употребен от съветската войска ", в региона на Плауру, от другата страна на границата с Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Букурещ към този момент ускори ограниченията за наблюдението и сигурността на въздушното пространство след неколкократните съветски офанзиви наоколо до границата си.

Приблизително 50 румънски бойци започнаха построяването на две убежища, се споделя в изказване на Министерството на защитата.

Бетонните укрития имат за цел да защитят жителите на Плауру и ще бъдат предадени на локалните управляващи след завършването им.

Този ход следва решението на румънския Национален комитет за изключителни обстановки да одобри " ограничения за отбрана на националната територия в непосредствена непосредственост до зоната на войната в Украйна ".

Румънците, живеещи в региона наоколо до украинските пристанища Рени и Измаил, също ще бъдат предупреждавани по телефоните си при положение на опасности, свързани с войната. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР