Румъния декларира, че нейните войници в Ирак, които са част

...
Румъния декларира, че нейните войници в Ирак, които са част
Коментари Харесай

Румъния изтегля войниците си от Ирак

Румъния заявява, че нейните бойци в Ирак, които са част от задачата на НАТО, ще бъдат " преместени " на фона на възходящото напрежение поради убийството от Съединени американски щати на иранския военачалник Касем Солеймани.
" За да се подсигурява сигурността на личния състав, 14-те румънски бойци, които бяха на задача в Ирак, ще бъдат краткотрайно преместени в друга съдружна база ", се споделя в известие на министерството на защитата.
Не беше ясно незабавно дали войските ще изоставен Ирак или ще бъдат преместени в друга база вътре в страната.
Тяхната задача беше фокусирана върху образованието на инструктори за иракската войска, както и консултиране на чиновници от министерството на защитата на Ирак и други институции.
Този ход е в сходство със известието на НАТО от събота, че приключва подготвителните действия на иракските войски в резултат на американския безпилотен удар покрай интернационалното летище в Багдад, който умъртви Солеймани, пълководец на елитните ирански революционни гвардейци.
Във вторник президентът на Румъния Клаус Йоханис прикани Европейския съюз да има " по-силен глас " в реакцията на рецесията, отключена от убийството.
" Дори в случай че някои от Европа да считат, че от географска позиция Иран и Ирак са надалеч, двете страни са покрай нас и затова това провокира безпокойствие за нас ", сподели той по време на посещаване в Германия.
В петък Букурещ издаде предизвестие за пътешестване в Ирак, като предложи на румънците да заобикалят всички, с изключение на безусловно нужни пътувания там.
" Ситуацията в Ирак се отнася до нас, тъй като имаме доста румънски жители, които живеят и работят в Близкия изток ", сподели Йоханис.
НАТО съобщи във вторник, че ще изведе " част от личния състав " от Ирак поради нараствания риск за тяхната сигурност, откакто Съединени американски щати убиха върховен ирански военачалник там.
Оттеглянето е краткотрайно, само че " сигурността на нашия личен състав е от първостепенно значение ", съобщи чиновник на НАТО. Военният съюз разгласи в събота, че приключи задачата си за образование в Ирак.
Франция няма " желание " да изтегли войските си в Ирак, съобщи източник на френското държавно управление пред Агенция Франс Прес във вторник, когато напрежението се повишава поради убийството на върховен ирански военачалник в Багдад.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР