Румъния би могла да печели от туризъм по 7-8 милиарда

...
Румъния би могла да печели от туризъм по 7-8 милиарда
Коментари Харесай

Акценти от чуждестранния печат

Румъния би могла да печели от туризъм по 7-8 милиарда евро годишно, само че без инфраструктура и реклама приходите са три пъти по-малко, написа в днешния си брой в. " Зиарул финанчиар ". В момента туризмът способства със единствено 1,3 на 100 към брутния вътрешен артикул, което е минимален дял в Европа. За съпоставяне в България или Унгария делът е сред 3 и 4%.  " Голямата разлика сред нас и България е методът, по който беше осъществена приватизацията ", изяснява пред вестника икономистът Аурелиан Докя. Според него, у нас доста от хотелите и туристическите структури са били  поети от компании от Германия, които бързо са съумели да създадат вложения и по-късно да доведат и задгранични туристи.

Средна чиста заплата в Румъния е повишена с 15,1 на 100 за година, написа в. " Бурса ". В момента междинното месечно възнаграждение в северната ни съседка е близо 2400 лей или към 1016 лева Според румънското издание формалните данни на Националния институт по статистика демонстрират, че икономическото развиване се дължи на индустрията и услугите с висока добавена стойност.

Планираната за през днешния ден среща сред турският президент Реджеп Ердоган с американския си сътрудник Доналд Тръмп в Ню Йорк е сред  водещите тематики във вестниците в югоизточната ни съседка. Съюзът сред Съединени американски щати и сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа ще бъде в основата на диалозите сред двамата, написа в. " Стар ". Анкара е ядосана на Вашингтон, че дава оръжия на тази организация, която Турция определя  като терористична.

В. " Ватан " показва, че на масата на днешния диалог на Ердоган с Тръмп ще има четири тематики - организацията ФЕТО на обвинявания, че стои зад опита за прелом от предходната година просветител Фетхуллах Гюлен, подвеждането под отговорност на бодигардовете на Ердоган, референдумът в Северен Ирак и правосъдното дело в Съединени американски щати, по което е упрекнат някогашен турски министър на стопанската система.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР