Румънецът Мариус Копил и словакът Йозеф Ковалик постигнаха най-големите успехи

...
Румънецът Мариус Копил и словакът Йозеф Ковалик постигнаха най-големите успехи
Коментари Харесай

Румънец и словак избухнаха в София

Румънецът Мариус Копил и словакът Йозеф Ковалик реализираха най-големите триумфи в кариерите си на тенис шампионата „ София оупън “. И двамата за пръв път се класираха за полуфиналите на АТП шампионат, откакто надиграха доста по-именити противници.

27-годишният Копил, който е 93-и в ранглистата, надигра с 6:4, 6:4 опитния Жил Мюлер (Люксембург) и постави завършек на третото му присъединяване в „ Арена Армеец “. Ключ към триумфа бе стабилната игра и мощният сервис – румънецът заби 13 аса за 80 минути на корта.

Малко по-късно стана ясно, че шампионатът ще има дебютант на финала, защото противник на Копил за едно от местата ще е Йозеф Ковалик. Словашкият квалификант, който е 187-и в света, също за пръв път е на полуфинал откакто мина със 7:6 (2), 6:4 през различен деец – Маркос Багдатис (Кипър). Мачът бе доста по-оспорван от първия и двата сета се взеха решение в самия край.

Така любимци останаха единствено в горната част на схемата. Водачът Стан Вавринка (Швейцария) започва с сложна победа – 4:6, 6:2, 6:3 над Мартин Клижан (Словакия) и се закани да играе по-добре в идната си среща с Виктор Троицки (Сърбия) късно нощес.

„ Имам потребност от мачове, шампионати, от убеденост – съобщи Стан. – Бях сюрпризиран, че играх добре, а в края се усещах доста по-добре, в сравнение с първоначално. Атмосферата беше превъзходна, получих страхотна поддръжка от почитателите. “

Другото място на полуфинала пък си оспорваха Мирза Башич (Босна и Херцеговина) и Максимилиан Мартерер (Германия).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР