Рук Колева излезе с позиция във Фейсбук относно фотосесията, в

...
Рук Колева излезе с позиция във Фейсбук относно фотосесията, в
Коментари Харесай

Рут Колева по повод фотосесията в Перущица: Не сме имали намерение да накърним паметта на българските герои

Рук Колева излезе с позиция във Facebook по отношение на фотосесията, в която тя театралничи, стъпила на костница с останките на герои от Априлското въстание в Перущица.

„ По мотив фотосите от фотосесията на списание ELLE България, снимана на Паметника на трите генерации край Перущица, бих желала да дам следния персонален коментар. Нито аз, нито екипът, провел, продуцирал и осъществил тези фотоси, сме имали желание да уязвим паметта на българските герои, починали в Априлското въстание или в различен възродителен развой или събитие, част от националната ни история и съзнание. Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) постоянно съм отдавала респект и почитание на националните ни герои и сервирам персоналните си извинения на хората, които виждат в тези фотоси някакво опозоряване на българската история и памет “, написа в обществената мрежа певицата.

Според нея обаче паметникът бил в окаяно положение, надраскан със свастики, вулгарни изрази на британски език, грозни графити, купчини отпадък и падащи плочки, в близост е миришело, а самият монумент е бил затрупан с отпадъци, които са почистили преди снимането на фотосесията.

„ Не ви описвам това, с цел да се извинявам, истината е, че не знаехме какво въплъщава този монумент, тъй като на никое място нямаше информация за него. Когато се върна в България, бих желал да направя подаяние на община Перущица, с цел да се почисти и усъвършенства положението на паметника, и се надявам, че тази обстановка ще бъде добър урок за всички нас “, споделя още в позицията си Рут Колева.

Пред Дарик радио още на 2 ноември кметът на Перущица Мария Вълканова заяви, че община Перущица алармира прокуратурата поради фотосите на Рут Колева върху паметника.

Вълканова дефинира като " подигравка " и " поидгравка " въпросната фотосесия и изясни, че не е било нужно да бъде издавано позволение, защото паметникът е публичен. Според кмета на Перущица, държанието на певицата е обидно за родствениците на починалите, чиито кости са в саркофага, върху който Рут Колева театралничи.

Директорът на музея в Перущица - българският академик историк и културолог Веселина Вачкова, също осъди остро постъпката на певицата в профила си във Facebook. Тя дефинира фотосесията като кощунството над починалите през Априлското въстание.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР