Ружът е последната и може би най-пренебрегвана стъпка от макиажа.

...
Ружът е последната и може би най-пренебрегвана стъпка от макиажа.
Коментари Харесай

Ружът - финалният щрих

Ружът е последната и може би най-пренебрегвана стъпка от макиажа. Повечето дами го смятат да непотребен и даже прекомерно настойчив. Истината е, че в случай че употребявате ружа рационално, точно той ще съобщи релеф и натурален тип на лицето ви.

● Защо е нужен
Повечето модерни дами употребяват декор дьо загар или друга основа, с цел да изравнят тена на лицето си. По този метод кожата наподобява по-съвършена, само че лицето става по-плоско и губи релефа си. Причината е, че естествено цветът на лицето не е еднообразен и постоянно изпъкналите му елементи получават по-тъмен тен от слънцето. Подчертайте още веднъж изразителната форма на скулите като им нанесете руж. Не пропускайте тази стъпка изключително в случаите, когато заставате пред камера или фотообектив.

● Как да го нанасяме
Нанесете ружа откакто сте изравнили тена и сте завършили със сенките спиралата и гланца на устните. Използвайте огромна мека четка от натурален косъм и нанесете без напън, в посока от външния ъгъл на носа към слепоочието. Основното предписание при реализиране на натурален тип е потреблението на умерено количество руж и отбягване на внезапни контури. За по-плавно обединение с тена на кожата на финала нанесете малко пудра върху ружа. Изберете най-подходящата за вас текстура– стилен, прахообразен, с искра, под формата на перли, стик или мус.

● Какъв колорит да изберем
Прасковен руж за топъл вид (светла или кестенява коса, кафеви или пъстри очи).
Розов колорит за леден вид (черна коса, сини или зелени очи).
Кафеникав или бронзов при мургав загар на лицето.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР