Руини, които може да представляват останките на загубения град Рапта,

...
Руини, които може да представляват останките на загубения град Рапта,
Коментари Харесай

Руини на древен загубен град са открити край частен остров?


Руини, които може да съставляват останките на изгубения град Рапта, са открити край един от островите в Занзибарския архипелаг.

Още Птолемей загатва Рапта (Rhapta) в своята „ География “ като един от първите огромни градове на Африка и център на търговия на черупки от костенурки и железни оръдия, написа Bloomberg. Рапта е била един от най-богатите градове на своето време.

За историята на Рапта се знае малко от времената на нейното изгубване преди повече от 1600 години, като се изключи че се е намирала някъде край крайбрежията на Танзания.

Предполагаемите руини на античния град Рапта. © Seaunseen

Руините на Рапта може да се окажат странни издатини, видяни от хеликоптер по време на отлив през 2013 година. Чак три години по-късно те били открити отначало. Засега не е доказано, че Рапта в действителност е открита – проучванията още не са приключили, само че първите резултати вдъхват вяра.

Освен това локалните поданици оповестяват за намиращи се под водата „ здания “ и ги считат за останките на град, издигнат от португалските предшественици. Но археолозите са на мнение, че португалците са строили върху руините.

Желаещите могат да се опитат независимо да потърсят следите на античния град и даже да се възползват от луксозна вила, в която да отседнат, стига да могат да си го разрешат.

Главната вила на остров Танда. © Thanda Island

Отсядането в подобен „ лагер “ със СПА на частния остров Танда коства 10 000 $ на нощ.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР