Рублата се срина в днешната търговия до 16-месечно дъно спрямо

...
Рублата се срина в днешната търговия до 16-месечно дъно спрямо
Коментари Харесай

Руската рубла се срина до 16-месечно дъно спрямо еврото

Рублата се срина в днешната търговия до 16-месечно дъно по отношение на еврото и отслабна в допълнение по отношение на $ и юана, съобщи Ройтерс. Руската валута е под мощен интернационален напън и не е в положение да поеме глътка въздух, възползвайки се от някои вътрешни тласъци, показва организацията.

Рублата пада непрекъснато от началото на годината под натиска на спада на експорт и растежа на вноса, само че натискът стана осезателен след несполучливия протест на наемниците от " Вагнер " в края на юни.

Около 11 ч. локално време (10 ч. българско) рублата загуби 0,7 на 100 по отношение на еврото до 102,68 рубли, което е най-ниското ѝ равнище от 22 март 2022 година Спадът по отношение на $ е от 0,5 на 100 до 91,37 рубли, а по отношение на юана - от 0,3 на 100 до 12,67 рубли.

Очаква се въпреки всичко рублата да получи известна поддръжка от предстоящото в края на седмицата покачване на главните лихви от страна на Руската централна банка. Анализатори от банка " Санкт Петербург " считат, че рублата ще се закрепи на равнище от към 90 рубли по отношение на $ до края на седмицата, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР