РС Македония трябва да извърши необходимите реформи и да изпълни

...
РС Македония трябва да извърши необходимите реформи и да изпълни
Коментари Харесай

Захариева: И София, и Скопие губят от лошите отношения

районен съд Македония би трябвало да извърши нужните промени и да извърши изискванията, в случай че желае да стартира договаряния за присъединение към Европейския съюз. Това съобщи пред БГНЕС депутатът от ГЕРБ Екатерина Захариева, заместник-председател на Комисията по външна политика в 49 Народно събрание и някогашен министър на външните работи (2017-2021 г.)

Повод за нейния коментар е идното гласоподаване в македонския парламент на включването на българите в Конституцията на РСМ. Това е едно от главните условия, залегнало в така наречен „ френско предложение “, което управляващите в Скопие са приели да изпълнят преди да стартират истински договаряния за присъединение.

Захариева прикани македонските ни съседи и другари да не се опасяват от измененията.

„ Промяната на Конституцията на РСМ не е нищо ужасно. Българите са част от действителността в РСМ и това би трябвало да се одобри “ , акцентира някогашният ви първи посланик.

Тя е безапелационна, че е от изгода и за двете страни да отворят нова страница в своите взаимоотношения. „ И София, и Скопие губят от това да са в неприятни връзки. Много по-добре е да нямаме граници между тях и бизнесът да се развива. Важно е хората да могат да се срещат и да поддържат връзка свободно без да се опасяват “, съобщи Захариева.

В същото време тя подсети, че с цел да се случи всичко това Скопие би трябвало да извърши изискванията на преговорната рамка и да одобри, че българите са част от РСМ.

„ Трябва да се приключи дискриминирането против българите, както и зачестилите в последно време случаи на физическо и вербално принуждение. И всичко това е добре за РСМ и жителите на тази страна, с цел да се усещат самите те добре в родината си, а не да емигрират “ , прикани Екатерина Захариева. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР