Розалин Картър - втората най-възрастна първа дама в историята на

...
Розалин Картър - втората най-възрастна първа дама в историята на
Коментари Харесай

Изглеждаше така, когато беше първа дама, вече е на 95

Розалин Картър - втората най-възрастна първа дама в историята на Съединени американски щати, през днешния ден навършва 95 години. Рожденият й ден ще бъде маркиран освен с картички и най-хубави пожелания, само че и с пеперуди, съобщи Асошиейтед прес.

Съпругата на някогашния президент Джими Картър (97 г.), е очарована от пеперудите още от детството си, когато я запленяват пъстрите инсекти, пърхащи към цветята на майка й в Плейнс, Джорджия, споделя нейната дългогодишна другарка и съседка Анет Уайз.

Този интерес води до основаването на Пътеката на пеперудите " Розалин Картър " в югозападния град в Джорджия, откакто някогашната първа дама показва загрижеността си за бъдещето на тези инсекти, които са от решаващо значение за опрашването на цъфтящи растения.

" През 2013 година тя прочете публикация за намаляването на броя на пеперудите монарх и реши, че желае да направи нещо по въпроса ", споделя Уайз.

Дългогодишната другарка и съседка добавя, че е помогнала на Картър да засади градина с млечка - главно местообитание на пеперудите монарх, в дома, който споделя с някогашния президент Джими Картър, неин брачен партньор от 76 години. Обществеността обаче не може да я посещава от съображения за сигурност. 

Поради тази причина Анет Уайз засажда друга градина наоколо, която може да бъде отворена за гости. Това спомага за основаването на Пътеката на пеперудите, включваща 76 публични и частни градини в региона на провинциалния Плейнс.

 

Пътеката на пеперудите ще употребява рождения ден на Розалин Картър, с цел да разпространява Голямото годишно броене на тези опрашващи инсекти в щата Джорджия, планувано за петък и събота. 

Миналата събота, на събитие, проведено в чест на рождения ден на някогашната първа дама, съпрузите Картър направиха една от първите си обществени разходки от известно време за освещаването на нова статуя на пеперуда. Тя е част от Пътеката на пеперудите и се намира съседство с мястото, на което Розалин е израснала.

" Те не излизат доста. КОВИД, както и възрастта им, неизбежно пораждат терзания ", споделя Уайз. 

Бес Труман - брачната половинка на президента Хари Труман, е единствената първа дама, която е живяло по-дълго от Розалин Картър. Труман - първа дама от 1943 до 1953 година, умира през 1982 година на 97-годишна възраст.

Джими Картър, който на 1 октомври ще навърши 98 години, е най-възрастният жив някогашен президент на Съединени американски щати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР