Украинският Зеленски: Нашите партньори облекчиха санкциите срещу Русия

...
(Ройтерс) - Украинският президент Володимир Зеленски каза в петък, че
Коментари Харесай

(Ройтерс) - Украинският президент Володимир Зеленски каза в петък, че съюзниците на страната му са облекчили санкциите срещу Русия и призова за подновяване на усилията за налагане на допълнителни наказания мерки срещу Москва.

„В момента виждаме твърде дълга пауза от страна на нашите партньори по отношение на санкциите“, каза той в нощното си видеообръщение. „И много активни опити на Русия да избегне санкциите.“

Зеленски каза, че поддържането на натиска върху Москва трябва да се съсредоточи върху енергийния сектор на Русия, достъпа й до микроелектроника и финансовия сектор.

„Има са три приоритета: по-нататъшни санкции срещу енергийния сектор на Русия, реални ограничения върху доставките на чипове и микроелектроника като цяло за терористите и продължаващо блокиране на финансовия сектор на Русия“, каза той.

„Световната санкционна офанзива трябва да се възобнови."

Говорителят на външното министерство Олег Николенко каза по-рано, че Украйна отхвърля всяко предложение за облекчаване на санкциите срещу Русия като част от усилията за възстановяване на подкрепеното от ООН споразумение за превоз на зърно през Черно море.

„Облекчаването на част от режима на санкции срещу Русия в замяна на възобновяване на споразумението за зърно би било победа за руското изнудване с храни и покана към Москва за нови вълни на изнудване“, написа Николенко във Facebook.

>

(Репортаж от Олександър Кожухар и Рон Попески; редактиране от Джонатан Оатис и Синтия Остерман)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР