Royal Dutch Shell ще ускори плана си за намаляване на

...
Коментари Харесай

Shell ускорява плана си за енергиен преход след разпореждане на съда

Royal Dutch Shell ще форсира проекта си за понижаване на излъчванията на парникови газове след предписание на съд в Нидерландия, като петролният колос съобщи, че ще " се оправи с предизвикването ". Окръжният съд в Хага реши предишния месец, че Shell би трябвало да понижи чистите си въглеродни излъчвания с 45% до 2030 година спрямо равнищата от 2019 година Това визира целия световен бизнес на компанията.

Главният изпълнителен шеф Бен ван Бърдън съобщи, че защото решението на съда " се ползва неотложно и не би трябвало да бъде спирано даже при обжалване ", компанията ще форсира проекта си за енергиен преход.

" За Shell това решение не значи смяна, а по-скоро ускорение на нашата тактика, сподели той в обява в LinkedIn. Ще търсим способи да понижим още повече излъчванията. " Ван Бърдън добави, че това би означавало " предприемане на някои смели, само че премерени стъпки през идващите години ", само че не даде повече детайлности.

Съдия Лариса Алвин разгласи предишния месец, че решението по делото, заведено от екологични деятели, в това число Milieudefensie, ще има трайни последствия " за английско-нидерландската компания, само че от Shell зависи по какъв начин да извърши разпореждането, написа Financial Times. Алвин твърди, че съществуващата тактика на Shell за климата не е задоволително съответна и че компанията има обвързване в името на човешките права да предприеме по-нататъшни дейности.

Shell показа проектите си за понижаване на въглеродния интензитет на изкопаемите горива, които създава и продава, с 6% до 2023 година, 20% до 2030 година и 45% до 2035 година спрямо равнищата от 2016 година Целите бяха част от упоритостта на компанията да се трансформира в бизнес с нулеви излъчвания до 2050 година Въглеродният интензитет е мярка на въглерод на мегаджаул продадена сила, а не безспорна мярка на издадения въглерод, за което от дълго време лобират участниците в акцията.
Критики
Ван Бърдън сподели, че е отчаян, че Shell е обособен от други компании посредством решение, което съгласно него не прави задоволително за световното понижаване на излъчвания на въглероден диоксид. Компанията от дълго време твърди, че атакуването на производители на сила без по едно и също време гледище за смяна на навиците на ползване е безплодно начинание в битката с изменението на климата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР