Royal Dutch Shell се опитва да реши дали да наложи

...
Royal Dutch Shell се опитва да реши дали да наложи
Коментари Харесай

Shell обмисля задължително ваксиниране за служителите си

Royal Dutch Shell се пробва да реши дали да наложи наложително имунизиране за чиновниците си и да уволни тези, които отхвърлят да се съобразят с това условие.

Документ от 1 септември обрисува нуждата от изборна наложителна имунизация в началото в офшорни и други отдалечени места, където личният състав живее и работи и където са изпълнени други критерии, в това число съществуването на ваксини, утвърдени от Световната здравна организация.

С течение на времето чиновниците в други офиси на компанията също може да бъдат обект на наложителна имунизация, се споделя в бележката.

„ За личния състав, който отхвърля да съблюдава изискването за имунизация, ще поставим всички старания, с цел да избегнем прекратяването на трудовото си правно отношение, само че надали ще имаме друга алтернатива, с изключение на да го създадем “, се споделя в документа.

Някои от най-големите работодатели в света се борят с корпоративната политика за имунизиране пред възходящите случаи на разновидността на ковид Делта, неравномерния достъп до ваксини по целия свят и съпротивата против препаратите в някои страни.

Миналия месец американските производители на нефт Hess и Chevron обявиха, че ще изискват от някои свои чиновници, в това число тези, които работят в Мексиканския залив, да бъдат имунизирани против ковид.

Инвестиционната банка Goldman Sachs ще изисква доказателство за имунизация от идващия месец, до момента в който счетоводната компания Deloitte, съобщи, че целият личен състав би трябвало да бъде имунизиран, преди да се върне в американските ѝ офиси от 11 октомври.

Shell отхвърли коментар. Документът, забелязан от Financial Times, беше написан по метод, който деликатно заобикаля да налагане цялостна наложителна имунизация против Covid-19. В него се обрисуват причини за и срещу новата политика и съдържа рекомендации за наложителна имунизация единствено при съответни условия, оповестява Bloomberg TV Bulgaria.

Shell не би трябвало да бъде „ пионер “ и би трябвало да върви „ в крайник с държавните управления и обществото по този противоречив въпрос “, се споделя в документите. Членовете на изпълнителния комитет са разискали въпроса за налагане на имунизацията в петък, съгласно осведомени с тематиката.

Според записките отделът за търговия и доставки на компанията към този момент е изискал имунизацията да бъде наложителна за личния състав, „ защото в отдела е невероятно да се съблюдава обществена отдалеченост. “ Имало е и апели за имунизационни акции „ в терминали, хранилища и индустриални обекти ”.

Въпреки че броят на възраженията против такова решение „ евентуално ще бъде дребен “, тези, които се съпротивляват против имунизацията, ще се постараят да бъдат чути, се споделя в документа, както и че броят на несъгласните в Персийския залив може да бъде по-висок заради по-ниските равнища на имунизация в района.

Проучване на университета Карнеги Мелън, оповестено по-рано тази година, откри огромно съмнение по отношение на имунизациите измежду служащите в бранша на петрол и газ./www.dnes.bg/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР