Royal Bank of Scotland Group обяви в четвъртък, ще плати

...
Royal Bank of Scotland Group обяви в четвъртък, ще плати
Коментари Харесай

Royal Bank of Scotland ще плати 4,9 млрд. долара по обвинения от Министерството на правосъдието на САЩ

Royal Bank of Scotland Group разгласи в четвъртък, ще заплати 4,9 милиарда $ по съглашение с Министерството на правораздаването на Съединени американски щати по отношение на обвиняванията по отношение на огромната английска банка за непозволени продажби на нейни клиенти на " токсични " ипотечно гарантирни скъпи бумаги, оповестява организация MarketWatch.

В особено изказване RBS уточни, че ще заплати парична санкция в размер на 4,9 милиарда $, обвързвана с издаването и противоположното изкупуване на ипотечно-гарантирани скъпи бумаги от американски жители сред 2005а и 2007-а годна.

Банката, която е 71% благосъстоятелност на английското държавно управление, сподели, че 3,46 милиарда $ ще бъдат покрити от съществуващите заделени от нея финансови хранителни запаси и ще заплати още 1,44 милиарда $ през второто тримесечие на актуалната година. Предложеното извънсъдебно споразумяване идва от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, като RBS ще подписа юридическо обвързващо съглашение.

Главният изпълнителен шеф на банката Рос Маккевън съобщи, че съглашението е " преломен миг " за английската кредитна институция.

Анализатори припомнят, че окончателната сума е надалеч по-малка, в сравнение с досегашните  оценки, че американското правосъдно министерство ще наложи санкция на RBS в размер до 12 милиарда $.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати към този момент реализира сходни извънсъдебни съглашения с редица други водещи финансови институции като Citigroup, Deutsche Bank, JPMorgan Chase, Credit Suisse, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bank of America и Barclays.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР