Роумингът, който уж стана безплатен в ЕС от 15 юни

...
Роумингът, който уж стана безплатен в ЕС от 15 юни
Коментари Харесай

Роумингът безплатен, ама не съвсем

Роумингът, който сякаш стана безвъзмезден в Европейски Съюз от 15 юни 2017 година, не е напълно безвъзмезден за България. Гръмката вест за отпадането на таксите или е била неточност на превода, или недобре обяснена на потребителите. Официалната информация бе, че при пътешестване в страна от Европейски Съюз всеки ще употребява включените в месечния му пакет минути за диалози към всички национални мрежи, SMS и мобилен интернет все едно е в границите на България и без да дължи спомагателна такси. „ Зад завесата “ обаче остана скрита информацията, че в случай че човек звъни от България в Европейски Съюз, това неизвестно за какво не се счита за роуминг, а за интернационално позвъняване, което се таксува съгласно цената на съответния оператор. За това няма никаква логичност, защото България също е в Европейски Съюз, само че очевидно за следващ път потвърждава, че Европа е на две скорости.

От началото на годината мобилните оператори в България поетапно са почнали да трансформират, за наслада - да понижават таксите за интернационалните диалози в Европейски Съюз.

А1 да вземем за пример неотдавна уведомява клиентите си, че от 15 май 2019 година ще могат да употребяват по-ниски цени за изходящи интернационалните повиквания и SMS-и от България към страни от Европейски Съюз и Европейското икономическо пространство /ЕИП/. Промяната е по отношение на изменение на Регламент (ЕС) 2015/2120, касаещ изходящи интернационалните повиквания и къси текстови известия от страната към общността и ЕИП.

От телекома прецизират, че след въвеждането на тази смяна ще се даде опция за другарство при по-ниски ценови равнища, само че не по-високи от 0,445 лв. (с ДДС) за изходящи интернационалните повиквания към страни от ЕС/ЕИП и 0,14 лв. (с ДДС) за изходящи интернационалните SMS към страни от ЕС/ЕИП.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР