Ротвайлерите, известни със своята сила и лоялност, са порода, която

...
Ротвайлерите, известни със своята сила и лоялност, са порода, която
Коментари Харесай

Наднормено тегло при ротвайлер

Ротвайлерите, известни със своята мощ и преданост, са порода, която обича да си похапва. Дали поради поддържането на мощната им конструкция, потребността от сила или просто поради самото похапване, нещата при тази порода елементарно могат да излязат отвън надзор.

Наднорменото тегло при ротвайлерите може да докара до разнообразни здравословни проблеми за ротвайлера, в това число проблеми със ставите, сърдечни болести и понижени енергийни равнища. Ето за какво притежателите на ротвайлери би трябвало да разпознаят по кое време техният домакински любим носи в допълнение тегло.

Как да разберем има ли затлъстяване ротвайлерът?

Форма на тялото и образна инспекция

Оценяването на формата на тялото на вашия ротвайлер е основен индикатор за това дали той е с наднормено тегло. Здравият ротвайлер би трябвало да има добре обрисувана талия, когато се гледа от горната страна. Ако талията на вашия ротвайлер е права или изпъкнала, това може да значи, че кучето е надебеляло. Отстрани коремът би трябвало да се прибира от гръдния панер и неналичието на това прибиране на корема може да е симптом за наддаване на тегло.

Проверка на ребрата за оценка на тежестта

Практичен способ за инспекция на тежестта на вашия ротвайлер е пробата на ребрата. Трябва да можете да усетите ребрата му под тъничък пласт лой. Ако би трябвало да натиснете мощно, с цел да усетите ребрата или въобще не можете да ги почувствате, очевидно сте прекалили с лакомствата. Тази елементарна техника може да даде добра индикация за положението на тялото на кучето.

Ниво на интензивност и подвижност

Мониторингът на равнищата на интензивност и подвижност на вашия ротвайлер може да даде визия за тежестта му. Ако вашият ротвайлер демонстрира понижена сила, отвращение да се движи или елементарно се уморява по време на подготовка, това може да е симптом за наднормено тегло при ротвайлера. Това нормално са дейни кучета, тъй че видимо понижаване на интензивността може да бъде червен байрак.

 Хранене на ротвайлер

Упражнения за намаляване при ротвайлерите

За да оказват помощ на ротвайлерите да отслабнат, нормално са нужни най-малко 30-60 минути извършения дневно. Това може да включва бързо вървене, тичане и време за игра. Регулирайте интензивността и продължителността на упражненията въз основа на настоящото фитнес равнище и цялостното здраве на вашето куче.

Диета за намаляване на ротвайлер

Диета с високо наличие на протеини и ниско наличие на мазнини и въглехидрати нормално се предлага за загуба на тегло при ротвайлери. Изберете храна за ротвайлери, основана за огромни породи и за ръководство на тежестта, и избягвайте храни с прекомерно доста добавки. Консултирайте се с ветеринарен доктор за съвет кои са най-хубавите храни за вашето отслабващо куче.

Може ли да се дават лакомства на ротвайлер, до момента в който е на диета?

Можете да давате лакомства на вашия ротвайлер, до момента в който е на диета, само че изберете нискокалорични варианти и ги давайте в умерени количества. Здравословните лакомства включват дребни късчета плодове и зеленчуци, безвредни за кучета. Не забравяйте да вземете поради лакомствата в дневния калориен банкет.

Как да храним тлъст ротвайлер, без да гладува?

За да намалите приема на храна от вашия ротвайлер, без да предизвиквате апетит, помислете дали да го храните с по-малки, само че по-чести порции, или да включите нискокалорични храни с високо наличие на фибри като тиква или зелен боб, с цел да му помогнете да се усеща по-сит.

Мократа или сухата храна е по-добра за намаляване при ротвайлери?

 Ротвайлер

Както мокрите, по този начин и сухите храни могат да бъдат ефикасни за намаляване, само че е значимо да изберете формула с ниско наличие на калории и високо наличие на хранителни субстанции. Мократа храна може да бъде по-засищаща с по-малко калории, само че сухата храна е потребна за здравето на зъбите на кучето. Вашият ветеринарен доктор може да ви помогне да изберете най-хубавия вид за вашия ротвайлер.

Може ли наднорменото тегло на ротвайлера да повлияе на настроението или държанието му?

Да, наднорменото тегло може да повлияе на настроението и държанието на ротвайлера. Кучето може да стане по-малко интензивно, да демонстрира признаци на заспалост и в някои случаи да стане раздразнително заради дискомфорт от наднорменото тегло.

Как да се справите с ротвайлер, който моли за храна по време на диетата си?

За да управлявате просията, уверете се, че вашият ротвайлер получава подобаващи задоволителни хранителни субстанции от храната си и използвайте здравословни лакомства за укрепване. Постоянното игнориране на държанието на просене и неотстъпването е от решаващо значение за смяната на този табиет.

Вижте също: Колко живеят ротвайлерите

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР