ротести и контрапротести бележат деня на Съединението. Големите чествания на

...
ротести и контрапротести бележат деня на Съединението. Големите чествания на
Коментари Харесай

Протести и контрапротести в деня на Съединението

ротести и контрапротести бележат деня на Съединението. Големите празнувания на празника през днешния ден са в Пловдив.

Очаква се там редица политици да се съберат на едно място довечера.

В центъра на града полицията е обкръжила региона, в който 80 доброволци от Комитет "Родолюбие " ще пресъздадат моменти от 6-ти септември 1885 година На метри оттова се чака да протече и антиправителствен митинг под надпис "Национален поход за съединяване ".

Очакват се и членове на "Отровното трио " да се включат в митинга.

На площад "Съединение " ще има тържествената заря-проверка, а президентът Румен Радев ще произнесе слово. Всички жители, които желаят да участват на тържествената заря-проверка ще би трябвало да преминат през три пункта, на които ще бъдат тествани за оръжие и рискови предмети.

С цел недопускане на произшествия и противообществени проявени, лицата, които ще участват на тържествената гала във връзка 135-та годишнина от Съединението на България на пл. "Съединение " в Пловдив, ще бъдат проверявани на построени за задачата КПП-та. Това оповестиха от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив.

Гражданите и гостите на формалната заря-проверка ще се позволяват до площада след осъществяване на инспекция, като няма да бъдат допускани лица, които носят рискови предмети, оръжие, пиротехнически произведения и други които могат да се употребяват за причиняване на вреди. Проверяващите ще отстраняват от формалната демонстрация жители, които са в нетрезво положение, такива, които не могат да управляват своето държание, както и лица, които нарушават публичния ред.

Временно се лимитира придвижването на пътни транспортни средства по бул. "6-ти септември " от бул. "Цар Борис Трети Обединител " до бул. "Руски ". ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив приканва жителите да извършват разпорежданията на правоохранителните органи и да съблюдават публичните порядки.

В центъра на София също се събират хора за контрапротест. Те са обединени под надпис "Граждански патрул "Ситняково ".

На място те попълнят анкета и подписка, която ще внесат в прокуратурата. В нея те упорстват хората, които са инициирали нападателни дейности на 2-ри септември, както и тези, които приканват към по-агресивни дейности да бъдат открити и към тях да бъдат подхванати съответните ограничения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР