Ротацията във властта вече започна. Надежда Йорданова оглави Комисията по

...
Ротацията във властта вече започна. Надежда Йорданова оглави Комисията по
Коментари Харесай

Ротацията във властта вече започна. Надежда Йорданова оглави Комисията по конституционни въпроси

Ротацията във властта към този момент стартира. Надежда Йорданова оглави Комисията по конституционни въпроси.С изненадващо предаване на щафетата в Конституционната комисия. Изненадващо, тъй като в съглашението сред сътрудниците беше планувана единствено промяна на ръководителя в Комисията по правни въпроси.

Първата ротация към този момент е реалност. Тя стартира със промяна на ръководителите на комисии, които съгласно сделката се ротират на всяка нова сесия на Народното събрание, а не дружно с премиерския пост. Първата промяна беше в Комисията по конституционни въпроси, където на председателското място вместо Радомир Чолаков от ГЕРБ седна Надежда Йорданова от ПП-ДБ.

Очаква се идната седмица смяна да бъде гласувана и в Комисията по правни въпроси, където Стойо Стоев най-вероятно ще смени Анна Александрова. Коментарите по тематиката през днешния ден бяха сбити.

„ Предстои да се развие процедурата по желание на парламентарен арбитър. Конституционната комисия има други пълномощия. В момента, в който имаме изясненост ще ви осведомяваме ”, съобщи Надежда Йорданова.

Източник: NOVA

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР