Ротационното правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е нелогично. Разбира се,

...
Ротационното правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е нелогично. Разбира се,
Коментари Харесай

Цветанов: Никой не знае какъв е финалният вариант за кабинет, винаги може да има въпросителна за трети мандат

Ротационното държавно управление сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е нелогично. Разбира се, че пред обществото ще бъде показано в полза на България, само че аз считам, че това e нездрава структура на нездрава основа. Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria някогашният вътрешен министър и ръководител на Републиканци за България Цветан Цветанов.

„ Това ще докара до вътрешни земетресения във всяка една от политическите сили, които вземат участие в този формат. " Промяната “ се появиха като смяна против статуквото на ГЕРБ и модела „ Борисов “. В един миг следим напълно друга теза - сядаме да бъдем сътрудници с тези, които до през вчерашния ден си казвал, че би трябвало да бъдат разследвани. Как ще обясниш на хората за какво правиш това взаимно ръководство и то на ротационен принцип. При състояние, че идват локални избори. Как ще обясниш на претендентите за кметове - ние сме политически разнообразни субекти, борим се срещу модела на локална власт, тъй като това беше повтаряно неведнъж “, попита Цветанов.

„ Ако приемем всичко това, което се случваше през последните две години с неспособност за сформиране на постоянно държавно управление, за Борисов беше значимо всички да влязат под общия знаменател „ всички сме маскари “. Виждате, че последните две акции бяха на взаимни нападки кой какво е откраднал “, добави политикът.

„ Промяната “ сега са в по-неизгодната обстановка, тъй като за ГЕРБ е значимо това, което се случва сега да може да отидат на локалните избори и тогава в случай че могат да преповторят резултат, подобен с този от 2019 година Защото знаем, че гръбнакът на една партия и едно бъдещо ръководство минава през локалната власт “, акцентира Цветанов.

„ Промяната “ легитимираха Борисов в този политически развой и той стартира да лидира процеса. Политическа партия доста по-лесно щяха да го обяснят на гласоподавателите си, в случай че екипите, които вземат участие в тези договаряния, в случай че имаше наличие преди да се организира тази лидерска среща.

Миналият понеделник нещата изглеждаха съвсем решени - Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, ГЕРБ и Има Такъв Народ. Нинова отдръпна поддръжката си понеделник следобяд, което при всички положения беше обвързвано с желаната оставка на Гешев, тъй като е видяла, че текат някакви процеси в страната. Видя, че ще нанесе огромна вреда на нейната партия и избра да не влиза и да не се прикрива зад някакви фасади. Има Такъв Народ и те отдръпнаха поддръжката си и механичният общ брой за парламентарна поддръжка стана съвсем задача невъзможна. И по този начин ГЕРБ имаха този вид, който е на дневен ред “, добави Цветан Цветанов.

Той съобщи, че дали това ще бъде финалният вид никой не знае, тъй като постоянно може да остане една въпросителна в третия мандат, който постоянно може да сплоти старите политически играчи, които да търсят някакво решение.

„ Има една интензивност на прокуратурата по някои каузи, които са по-затлачени във времето. Другото е инспекции, предоставени от прокуратурата за експертизи по автомагистралите. Ако бъдат събрани задоволително доказателства и се изиска имунитетът на някой от парламентарната група на ГЕРБ и Политическа партия са в взаимно ръководство с ГЕРБ по какъв начин ще обяснят на техните гласоподаватели, че те са за смяна на модела Борисов “.

Цветанов напомни, че Теменужка Петкова, Томислав Дончев и Борисов са хора, които са правили срещи с хора от забранителния лист за „ Турски поток “, за който бяха изхарчени 3 милиарда лева и обслужи Путин. „ Ако вървим към автомагистралите и това, което е било в районното министерство там са Николай Нанков и Петя Аврамова. Или всички други случки като „ Барселонагейт “ и всички, които са били свързани с Борисов, се основава напълно друга политическа среда “.

„ Представете си, че тази интензивност на прокуратурата е усетена от Борисов в последните 2-3 месеца и търси вид да се направи различен сюжет.Всичко, което се случва като поредност от събития има взаимовръзка и през днешния ден самият Гешев сподели, че при диалози с член на Висш съдебен съвет, му е споделил, че Борисов стои зад това нещо‘, добави още Цветанов.

По думите му в качеството си на вицепремиер и министър на вътрешните работи Е приказвал единствено с Борис Велчев по избрани задания. А със Сотир Цацаров - единствено когато е имало диалози, свързани със законодателни промени в правосъдната система.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР