Ротационният премиер акад. Николай Денков отговори задочно на лидера на

...
Ротационният премиер акад. Николай Денков отговори задочно на лидера на
Коментари Харесай

Денков: Съжалявам, че Борисов е от тези, които лепят етикети, когато няма аргументи

Ротационният министър председател акад. Николай Денков отговори задочно на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано използва по негов адрес думата " послушко ".

" Напълно съм склонен с него (с Борисов - бел. ред), че не би трябвало да има министър председатели " послушковци ". През последните месеци това, което видях, е, че е по-добре да не разясня нелепостите, които се приказват от най-различни места. Съжалявам, че господин Борисов се включи в групата на тези хора, които, когато нямат причини, лепят етикети. Това не оказва помощ на никого ”, сподели от гр. Козлодуй акад. Денков.

По-рано през днешния ден от Букурещ, където взе присъединяване в конгреса на Еропейската национална партия (ЕНП), Борисов съобщи пред публицисти, че " никой не желае министър председател, който да е „ послушко " и е редно Мария Габриел сама да дефинира с кои министри желае да работи, щом тя ще носи отговорност ".

Лидерът на ГЕРБ даде образец точно с министър-председателя в оставка.

По думите му Николай Денков не може да вземе нито едно решение, без да " го е съгласувал с Кирил Петков, Асен Василев и още няколко души ".

„ Аз не желая Мария Габриел да се усеща како „ послушко “ и по тази причина най-човешки им споделих, че се връщаме в четвъртък и можем да седнем, да преговаряме. Ако не сме подготвени – отиваме и връщаме мандата “, добави още Борисов.

От Козлодуй Денков разяснява и идните договаряния сред ГЕРБ и Политическа партия - Демократична България, като назова внушенията, че партията му желае осъществяване на нови избори " изцяло неоснователни ".

„ Винаги сме казвали, че желаеме ротацията да се случи. В развой сме, в който и двете страни са дали документи и предстоят преговор. Моето предпочитание беше тези договаряния да се случат преди 6 март. Апелът ми към всички е да спрат да подлагат на критика другите и да седнем на следващия ден на масата на договарянията. Всякакви други приказки са непотребни ", прикани министър председателят.

Преди часове съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков публично разгласи, че ще насочат покана към ГЕРБ договарянията за съставане на кабинет след ротацията да стартират в петък. Основните тематики, които ще бъдат изложени от тяхна страна, са промените в регулаторите, в правосъдната система и службите.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР