Ротационният премиер акад. Николай Денков отговаря на въпроси на граждани

...
Ротационният премиер акад. Николай Денков отговаря на въпроси на граждани
Коментари Харесай

Николай Денков: Днес ще се подпишем меморандум с Украйна в сферата на енергетиката

Ротационният министър председател акад. Николай Денков дава отговор на въпроси на жители и медии през обществената мрежа Facebook.

Ето какво сподели министър-председателят:

Средата е сложна, само че министрите за няколко дни си влязоха в работата. Това, което се опитваме да изградим е екипна работа.

В бюджета за 2024 година ще има нарастване на минималната заплата. Парите за обучение тази година са увеличени с към 1 милиарда лева За тази ще са над 7 милиарда лева Всеки би желал да има повече средства за обучение, само че да вземем за пример, предходната година 200 млн. лева не бяха усвоени, тъй като нямаше къде да се употребяват. Няма по какъв начин да има положително обучение без положителни учители, в случай че не засилим извънкласните действия, в случай че не намерим механизми да върнем децата в учебно заведение.

Не е методът хората да стоят под прозорците, с цел да има заслужено систематизиране на бюджета. Това зависи от браншовите организации, синдикатите и отрасловите министри.

Не се разисква концепцията за въвеждане на напредничав налог. Целият ни фокус е върху това да се изсветли сивата стопанска система. Имаме да вземем за пример концепция в бюджета – в случай че не в издадат записка, до не плащате в заведението. Такава мярка бе приложена Гърция преди години и докара до позитивен резултат. Не единствено министър председателят, а всеки един ще стане от масата в този случай. Доколкото видях, даже ресторантьорите одобриха тази концепция. Друго предложение е заплатите да се заплащат напълно по банков път.

Все още изчаквам сътрудниците от ГЕРБ. Има някакво закъснение към разногласията в Народното събрание. Забавянето е, тъй като консенсусът първо би трябвало да се реализира измежду народните представители, защото те показват районите.

Заместник -министрите са назначени съвсем на всички места, там казусът е, че не са препоръчани задоволително качествени претенденти.

Имаше информация, че Украйна е запитала за реакторите още предходната година. Аз се поинтересувах какво е свършено още, когато встъпих. Оказа се, че служебното държавно управление не е придвижило въпроса, продължи министър председателят. Той изясни, че през днешния ден ще се подпише меморандум с Украйна в областта на енергетиката.

На „ Лукойл “ и преди им беше казано да си заплащат налозите. Въпросът е по какъв начин да се създадат измененията по този начин, че да не се работи с съветски нефт.

Готова е дефиницията за енергийна беднотия, би трябвало да се построи и механизмът.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР