Ротари клуб - Пазарджик дари медицинска апаратура за Неонатологично отделение

...
Ротари клуб - Пазарджик дари медицинска апаратура за Неонатологично отделение
Коментари Харесай

Ротари-клуб - Пазарджик дари апаратура за неонатологията на областната болница

Ротари клуб - Пазарджик подари здравна инсталация за Неонатологично поделение на МБАЛ-Пазарджик, оповестиха от лечебното заведение.

Дарението е на стойност 9894лв. и включва видео ларингоскоп, мониторна станция и инфузионен перфузор. Два от апаратите са закупени благодарение на донори от немските Ротари-клубове „ Хамелн “ и „ БАТ-Пирмонт “, разгласи президентът на Ротари клуб- Пазарджик доктор Екса Бъздигян на среща с изпълнителния шеф на МБАЛ - Пазарджик доктор Красимир Темнилов.

Вече 15 години Ротари клуб - Пазарджик прави дарения на регионалната болница. Освен Неонатологично поделение с дарения на инсталация през годините са подкрепени още ОАИЛ и Хирургично поделение.

„ Надяваме се, че ще имаме опция и ще поставим старания с нашите другари от Германия да продължим тази благотворителна активност и добротворство за нашата общественост “, съобщи доктор Бъздигян.

„ Имаме доста положително партньорство с немските Ротари клубове. Благодарение на тяхната дарителска благотворителност и положителното съдействие с МБАЛ-Пазарджик считаме, че Ротари клуб - Пазарджик ще продължи да работи в интерес на обществото “, показаха убеденост членовете на клуба.

Видео ларингоскопът е извънредно нужен при незабавни случаи, когато би трябвало да се организира инвазивна вентилация при децата, с цел да могат да бъдат интубирани и да се търсят недостатъци в долните и горните дихателни пътища. Мониторната система следи виталните функционалности на бебетата и всички значими неща, които ни ориентират за положението им и оказват помощ за лекуването и слагането на диагноза. Перфузионната помпа също е доста нужна, защото с нея се слагат лекарства, разтвори и се организира парентерално хранене на децата “, изясни началникът на Неонатологично поделение доктор Здравка Пиронова.

" Сърдечно благодарим за дарението, тъй като включва извънредно значими медицински уреди за Интензивния бранш. В момента 8 новородени се нуждаят от специфични грижи и всички те са включени на монитори и инфузионни помпи “, добави тя.

Изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Красимир Темнилов, който се срещна с представителите на Ротари клуб-Пазарджик, също изрече своите благодарности към българските и немските ротарианци, които са дарили средства за закупуване на апаратите. Той връчи на донорите благодарствено писмо и им пожела да осъществят още доста положителни планове.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР