Росселхознадзор открил пестициди в тяхРусия започна да купува банани от

...
Росселхознадзор открил пестициди в тяхРусия започна да купува банани от
Коментари Харесай

Русия бойкотира еквадорските банани, ще внася от Индия

Росселхознадзор разкрил пестициди в тях

Русия стартира да купува банани от Индия и ще усили вноса от тази страна, заяви през днешния ден Руската работа за ветеринарен и фитосанитарен надзор Росселхознадзор, съобщи Българска телеграфна агенция. Решението е взето, откакто Москва се отхвърли от най-големия си вносител Еквадор, поради решението му да замени остарялото си руско военно съоръжение за нови оръжия от Съединени американски щати.

Първата пратка банани от Индия е превозена в Русия през януари, а идната е планувана за края на февруари, сподели Росселхознадзор и добави, че " размерът на износа на плода от Индия към Русия ще се усилва ". 

Миналата седмица Руската работа за ветеринарен и фитосанитарен надзор анулира вноса на банани от пет еквадорски компании, потвърждавайки че е разкрила пестициди в техните артикули. 

Медиите в Еквадор оповестиха през днешния ден, че съгласно Агенцията по сигурност на храните в страната единствено 0,3% от доставките на плода за Русия са съдържали вредители, което не съставлява заплаха. 

Отказът на доставките на банани пристигна, откакто Москва осъди съглашение, според което Еквадор ще съобщи руско военно съоръжение на Съединени американски щати, в подмяна на ново американско въоръжение на стойност 200 милиона $.

Съединените щати оповестиха, че оръжието от Еквадор ще помогне на Украйна на бойното поле против Русия. 

Търговските връзки сред Делхи и Москва се задълбочиха от 2022 година насам, когато западноевропейските страни постановиха наказания върху Русия, поради нахлуването ѝ в Украйна, като принудиха Кремъл да ускори връзките си с Китай, Индия и други не-западноевропейски страни, отбелязва Ройтерс. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР