“РОСС ще има за задача да наблюдава цялата Земя и

...
“РОСС ще има за задача да наблюдава цялата Земя и
Коментари Харесай

Новата орбитална станция на Русия ще работи основно в роботизиран режим

“РОСС ” ще има за задача да следи цялата Земя и заради това ще бъде позиционирана в околоземна орбита с надолнище по отношение на екватора 97 градуса. 

Авторите на канала в Телеграм “Юра, елементарни ” акцентират, че при такава орбита космонавтите ще са изложени на въздействието на радиационните пояси и няма да бъдат предпазени от магнитното поле на Земята.

Също по този начин галактическите ракети и кораби “Союз ” няма да са в положение да летят до “РОСС ” – ще има потребност от по-мощната ракета “Ангара ” и новия транспортен съд “Орел ”. 

“Това е, което взеха решение те. Станцията ще бъде съвременна, автоматизирана и присъединяване на екипажа ще е минимално – лимитирано до доставката и монтирането на потребния товар, тестванията на перспективните галактически комплекси, ремонтите и подмяната на блоковете на галактическите апарати ”, пишат основателите на “Юра, елементарни ”. “През останалото време, явно, станцията ще бъде обслужвана от робота “Фьодор ”. А космонавтите ще летят към “НовоРОСС ” сходно на ликвидаторите в Чернобил – ще отремонтират и ще се връщат обратно. Още един път, постепенно и ясно, ще преведа всичко това на понятен език – НА НОВАТА СУВЕРЕННА РУСКА ОРБИТАЛНА СТАНЦИЯ “РОСС ” ЩЕ БЪДЕ ПРЕКРАТЕНО ПОСТОЯННОТО ПРИСЪСТВИЕ НА РУСНАЦИ В КОСМОСА, което продължава от 80-те години до през днешния ден. Ако тази стратегия бъде осъществена, съветските космонавти ще работят на вахтена работа. Китайците ще имат непрекъснато наличие на тяхната станция “Тянхъ ”. Американците ще имат непрекъснато наличие на частната станция “Аксиом ”. А Руската федерация… ”

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР