Роскосмос“ възнамерява да съкрати числеността на руския екипаж на Международната

...
Роскосмос“ възнамерява да съкрати числеността на руския екипаж на Международната
Коментари Харесай

Русия намалява присъствието си на МКС

„ Роскосмос “ има намерение да редуцира числеността на съветския екипаж на Международната галактическа станция /МКС/ от трима на двама души, заяви ТАСС.

Това се постанова от обстоятелството, че е намалял броят на товарните кораби, отправени към МКС. А също по този начин „ Роскосмос “ търси способи за увеличение на успеваемостта на своите стратегии.

Така ще се понижат разноските по употребата на съветския отсек на галактическата станция. В рамките на плана на Федералната галактическа стратегия за интервала 2016-2025 година за нейните цели са предоставени 252,1 милиарда рубли от бюджета за идващите 10 години, а също по този начин и 12,6 милиарда рубли от извънбюджетни източници, напомня организацията.

Междувременно стана ясно, че полетът на американския товарен транспортен съд „ Сигнус “ до Международната галактическа станция /МКС/ се отсрочва от месец август за месец септември.

Забавянето се постанова поради обслужването и инспекции на ракетата-носител на остров Уолъпс, както и поради разписанието на работата на екипажа на МКС във връзка със стартовете на пилотирани товарни кораби. Сега експертите работят над това да обезпечат на следващата задача стартов „ прозорец “ за втората половина на септември.

Беше планувано товарният транспортен съд „ Сигнус “ да бъде изведен в орбита с ракетата-носител „ Антарес-230 “ от космодрума на остров Уолъпс на 22 август. Септемврийският ще бъде първият старт на „ Антарес “, след повредата от 2014 година и първият на тази ракета-носител с съветския мотор РД-181.

„ Сигнус “ и „ Антарес “ се намират на остров Уолъпс. Товарният транспортен съд би трябвало да достави на МКС над 2,5 тона товари. Той ще придвижи и съоръжение за извеждането в галактическото пространство на дребни спътници, предопределени за метеорологични наблюдения. (БТА)

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР