Роскосмос“ възнамерява да представи проект на космическа система, осигуряваща високоскоростен

...
Роскосмос“ възнамерява да представи проект на космическа система, осигуряваща високоскоростен
Коментари Харесай

„Роскосмос“ възнамерява да осигури интернет за цялата планета

„ Роскосмос “ има намерение да показа план на галактическа система, осигуряваща високоскоростен интернет достъп от всяка точка на планетата. Информацията е на РИА Новости.

„ Роскосмос “ ще би трябвало да се конкурира с фирмите OneWeb и Starlink, финансирани надлежно от Ричард Брансън и Илън Мъск. Официалната презентация на плана е оповестена за 22 май тази година. На нея ще участват представители на огромни съветски компании от финансовия и банковия браншове, както и високопоставени служители.

Това е план за основаването на световна многофункционална осведомителна сателитна система (ГМИСС). Първоначалната самодейност за основаването на тази система принадлежи на компанията „ Руски галактически системи “.

За реализацията на плана, до 2020 година са нужни към 229 милиарда рубли ($3,63 милиарда). За тази цел, до месец юни тази година би трябвало да бъде основан холдинг с присъединяване на „ Роскосмос “, съветската банка за развиване и външно икономическа активност „ Внешекономбанк “ и други организации. Първият стадий, на който ще бъдат показани конструкторските разработки и първите мостри на съставените елементи на новата система, би трябвало да завърши в края на 2020 година.

Да си напомним, че Илън Мъск към този момент изведе благодарение на своята ракета Falcon 9 двата тестови спътника Tintin-A и Tintin-B. SpaceX към този момент тества своята инсталация за широколентов интернет. Като цяло, Мъск има намерение да разположи в орбита 12 000 спътника.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР