Роскосмос официално съобщи, че сондата Луна-25 е преминала в неразчетена

...
Роскосмос официално съобщи, че сондата Луна-25 е преминала в неразчетена
Коментари Харесай

Провал на Кремъл: Луна-25 се разби в Луната

" Роскосмос " публично заяви, че сондата Луна-25 е минала в неразчетена орбита, блъснала се е в Луната и е прекратила своето битие. С това се поставя завършек на първия съветски опит да се изпрати уред на спътника от 1976 година

" Роскосмос " заяви през вчерашния ден, че сондата " Луна-25 " е отказала да извърши команда да се нарежда в орбита към Луната преди кацане. Това се е случило в 14.10 ч. На сондата е зародила изключителна обстановка, която не е разрешила да се извърши маневра със заложените параметри. " В момента експертите проучват обстановката ", заяви " Роскосмос ", а малко по-късно стана ясно, че изобщо няма връзка с нея.

На 11 август Русия изстреля първата си сонда към Луната от съвсем 50 години насам - задача, която имаше за цел да даде нов подтик на галактическия бранш на страната. Роскосмос очакваше сондата да кацне на Луната в понеделник, 21 август.

Космическият уред, който би трябвало да остане на Луната в продължение на една година, имаше за задача да " вземе проби и да проучва почвата ", както и да " организира дълготрайни научни проучвания ", обявиха от съветската галактическа организация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР