Роскосмос избра немската фирма Ербъс дефенс енд спейс да разработи

...
Роскосмос избра немската фирма Ербъс дефенс енд спейс да разработи
Коментари Харесай

Русия избра немска фирма за кацане на Луната

Роскосмос избра немската компания Ербъс дефенс енд спейс да създаде спускаемия механизъм за задачата “Луна-Ресурс ”, оповестява уеб сайтът Спутник нюз.

Датата за изстрелване към момента не е конкретизирана. Но е ясно, че това ще е първата взаимна задача сред Русия и Европейската галактическа организация (ЕКА) за асимилиране на Луната. Мисия “Луна-Ресурс ” като за начало ще е безпилотна, само че задачата е до 2029 година да бъде изпратена и пилотирана експедиция.

Външнополитическите връзки сред Европа и Русия може да са обтегнати, само че на този стадий наподобява, че в областта на космонавтиката съдействието ще става все по-тясно. Вече има съдействие във връзка с проучването на Марс. През март тази година от космодрума Байконур към този момент излетя взаимната задача “ЕкзоМарс-2016 ”, която ще дойде в орбита към Марс през октомври. Очевидно е, че галактическите организации не имат намерение да се лимитират единствено със съдействието при проучването на Марс, само че и освен това на Луната.

Планираната от Русия задача “Луна-Глоб ”. Тази задача, дружно с “Луна-Ресурс ”, ще са първите съветски задачи до Луната след 1976 година, когато за последно “Луна 24 ” сполучливо достави на Земята 170.1 грама проби от лунния грунт. Снимка: Неправителствени организации Лавочкин

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР