Росица Кирова, която изпълнява функциите на сваления председател на парламента

...
Росица Кирова, която изпълнява функциите на сваления председател на парламента
Коментари Харесай

Росица Кирова ще свика извънредно пленарно заседание, Николай Денков се сравни с апостолите

Росица Кирова, която извършва функционалностите на сваления ръководител на Народното събрание Росен Желязков, ще свика изключително пленарно съвещание, в случай че " Продължаваме промяната - Демократична България " не отдръпна желае си.

Тази заран обединението внесе в Народното събрание искане с 50 подписа за изключително съвещание на следващия ден (15 май) с две точки - чуване на служебния министър председател Димитър Главчев и приемане на решение, с което членовете на Министерски съвет в Надзорния съвет на Националния застрахователен институт да бъдат задължени да поддържат осъвременяването на пенсиите с 11%.

 

По-рано през днешния ден дефинитивно бе решено, че пенсиите ще се актуализират с 11%, заради което Росица Кирова е на мнение, че предлагането на обединяването е безсмислено, и го прикани да отдръпна желае си, каквато опция има. Тя добави, че в противоположен случай е задължена по закон да свика изключително съвещание в 7-дневен период.


" Апелирам за малко повече разсъдък и да не се злоупотребява толкоз доста с опцията, която имат сега народните представители ", сподели Кирова пред " Дневник ".

 

По думите ѝ изключително съвещание сега би било " безпределно неловко ", защото тече предизборна акция.

 

Представители на " Продължаваме промяната - Демократична България " споделиха, че няма да се откажат от настояването си. По-късно по време на брифинг в Шумен съпредседателят на обединяването Кирил Петков изясни, че държат на настояването си, тъй като се съмняват, че решението може да бъде променено.

 

Възможната догадка съвещанието да не събере кворум, Петков разяснява по този начин: " Да забележим кои партии няма да гласоподават за поддръжката на пенсионерите и кои партии ще желаят тези 100 милиона да бъдат откраднати. Вярваме, че ще има болшинство в Народното събрание, което да отбрани пенсионерите ".

 

Това обаче е безмислено, тъй като решението на държавното управление към този момент е реалност и пенсионерите ще получа 11% нарастване на пенсиите си.

 

В Шумен някогашният министър председател Николай Денков се съпостави с апостолите от Възраждането. 

" Ако бяхме като ГЕРБ, в този момент щях да съм вицепремиер, а не да обикаляме из страната като апостоли и да се опитваме да разбираем по какъв начин бъдещето не зависи от нас, а от вас “, обърна се той към публиката.

По думите му участието на България в Шенген е станало допустимо, тъй като европейските ни сътрудници са повярвали в желанието на страната ни да е същинска европейска страна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР