Росфинмониторинг добави американския сенатор Линдзи Греъм към списъка на терористите

...
Росфинмониторинг добави американския сенатор Линдзи Греъм към списъка на терористите
Коментари Харесай

Американският сенатор Линдзи Греъм е включен в руския списък на терористите и екстремистите

Росфинмониторинг добави американския сенатор Линдзи Греъм към листата на терористите и екстремистите, заяви сайтът на службата. Миналата година Греъм сподели по време на среща със Зеленски, че гибелта на руснаци по време на спора в Украйна е „ най-хубавата инвестиция “ на Вашингтон, напомня ТАСС. Междувременно съветското министерство на вътрешните работи още веднъж сложи  Линдзи Греъм в листата за търсене след образуването на ново наказателно дело против него.

Известен с антируската си позиция, сенатор Греъм неведнъж е призовавал Русия да бъде добавена към американския лист на страните, които спонсорират тероризма. Сенаторът предложи и разнообразни разновидности за стягане на глобите против Руската федерация.

През май 2023 година украинската страна разгласява видео, което демонстрира по какъв начин Греъм на среща с украинския президент Владимир Зеленски споделя, че гибелта на руснаци по време на спора в Украйна е „ най-хубавата инвестиция “ на Вашингтон. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков назова тези думи " срам за Съединените щати ", а представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че сходна теза за убийството на руснаци " от дълго време е одобрена в Съединени американски щати ". Агенция " Ройтерс ", която прегледа цялостния запис на срещата, заяви, че думите на американския сенатор може да са извадени от подтекста. Руското външно министерство назова това нелепо и срамно извинение.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР