Росен ТаховРосен Тахов, „Труд“Кирил Петков не знае какъв е –

...
Росен ТаховРосен Тахов, „Труд“Кирил Петков не знае какъв е –
Коментари Харесай

Да вдигнем пантеон на безродниците!

  Росен Тахов
Росен Тахов, „Труд“

Кирил Петков не знае какъв е – българин, канадец или друга порода планетарен хуманоид. Най-точното определение за него е безродник. Крайно време е да вдигнем мавзолей на безродниците. Длъжни сме да съхраним за поколенията предателите на отечеството. Макар че и през днешния ден градове носят техните имена.

Яне Сандански пропагандира за османска нация

През 1908 година е осъществена Младотурската гражданска война, която в действителност е държавен прелом. Неговата цел е да резервира териториалната целокупност на империята, разтърсена от султанския максимализъм.

Младотурците прокламират основаването на единна османска нация, формирана от обособените народности в страната. Тя ще е притежател на здрав дух в крепко тяло, с нея османизмът ще пребъде през вековете.

Срещу 50 златни лири месечно Яне Сандански става разгорещен пропагандатор за претопяване на българщината. Забележителна е неговата тирада на 17 юли 1908 година в Неврокоп. Пиринският орел оглежда тълпата и се провиква:

„ Ей ти, нещастни народе! Ти, който си тъпчен от 500 години насам под краката на тиранията, а през днешния ден положителните синове на Отечеството я отстраниха и сътвориха благополучие в живота на всекиго, което благополучие не ще има край. Вий през днешния ден живеете под знамето на равенството, братството и свободата. “

„ Ей, братя! – продължава да се дере комитата. – Които сме живели с българското име, от през днешния ден нататък да знаем, че всички сме равни под блестящия приятелски флаг. Днес всички ний – турци, българи, гърци, арнаути, евреи и други, дадохме клетва, че ще работим за благото ни Отечество и ще бъдем неразделни и всички ще се жертваме за него и в случай че стане потребност, дори и кръвта си ще пролеем… “

Отечеството с основно „ О “ на Яне е Османската империя!

Димитър Благоев бил македонски славянин

На 10 декември 1917 година Димитър Благоев взема думата в Народното събрание. Изнася историческа информация за зората на нашата държавност. Според него българското племе било „ на едно долно варварско ходило “. Дошло на Балканския полуостров да завладее мирните славяни в Македония.

В сюблимието на тази срамна изразителност му задават неуместен въпрос. „ Ами вие сте родом от Загоричане? “, скача депутатът Георги Данаилов. Апостолът на социализма го смразява с взор и изстрелва:

„ Аз съм родом от Загоричане, обаче аз не съм българин, аз съм славянин. И като подобен, в случай че желаете да знаете, аз съм за Македония като славянска страна, която да има свое лично ръководство. “

„ Какво търсиш в България тогава? “, пита различен родолюбец от залата. Македонският славянин се прави на ням, тъй като е определен като български жител в българския парламент.

„ Как се назовават в Загоричане българите? “, е идващият въпрос на Христо Попов, който също е родом от Македония. „ Ако ги питате, те се назовават християни “, отвръща Благоев. „ Те се назовават бугаре “, поправя го Попов.

Георги Димитров и Пиринският край

На 6 май 1924 година във Виена е подписан по този начин нареченият Майски манифест. Той е направен с директното присъединяване на Българска комунистическа партия и Коминтерна. Смисълът е да ампутира Македония от България и да я вкара в алена Балканска федерация.

Десетилетие по-късно Коминтернът излиза с публично мнение, което признава македонската нация. Документът е направен в Москва в съавторство с националния изменник Георги Димитров.

През 1946 година отново под патронажа на Димитров се организира Десетият пленум на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Високият конгрес пуска директивата Пиринският край да се македонизира. Оказва се, че делегатът Евтим Георгиев към този момент е първенец. „ Ние сме си сложили за задача да внедрим македонско схващане измежду популацията “, заявява той.

Не всичко обаче върви по Димитровската автомагистрала. На заседание през 1948 година секретарят на околийския комитет в Петрич признава:

„ Провеждането на декларацията на Десетия пленум среща доста компликации. След декларацията на Десетия пленум аз и другите приятели станахме македонци. Когато провеждахме декларацията пред партийния актив, ние им приказваме, че са македонци, а нашите приятели споделят, че и македонците от Вардарска Македония са българи. При преброяването ние извършихме напън. Областният комитет ни дефинира да има в нашата околия 60-70 % македонци. Ние позасилихме работата и получихме 90 % македонци. “

Кирил Петков с историческо изказване

На 9 май българският министър председател направи историческо изказване пред румънска медия. „ Решили сме, че бъдещето на Северна Македония и Албания би трябвало да е в Европейски Съюз “, разгласи Кирил Петков.

Понеже този ден е Денят на успеха, може да се хроникира и като победа на македонизма. Замитайки грамадата от проблеми, Петков ще вдигне ветото със замаха на гения.

Кирил Петков не знае какъв е – българин, канадец или може би македонски славянин. От ония на Димитър Благоев. Заедно с него, Димитров и Сандански обликът му ще краси пантеона на безродниците.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР