Росен Желязков, заедно с парламентарна делегация от Скопие и колегата

...
Росен Желязков, заедно с парламентарна делегация от Скопие и колегата
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО! Българските и македонските парламентаристи заедно се поклониха на буквите

Росен Желязков, дружно с парламентарна делегация от Скопие и сътрудника му - ръководител на македонския парламент Талат Джафери един до друг отдадоха респект в катедралата " Санта Мария Маджоре " в Рим на славянските книги. Тъкмо в този храм буквите ни са получили самопризнание от папа Адриан.

" Радвам се, че на този прекрасен празник успяхме с македонските сътрудници да поднесем взаимно венци в чест на светите братя и по този начин да покажем, че имаме общо минало и че ни свързва и общо бъдеще. " Това съобщи шефът на Народно събрание Росен Желязков след церемонията в църквата " Санта Мария Маджоре ".

" Радвам се, че сътрудника Джафери по този начин топло и сърдечно направи този другарски жест, както и ние ", насочи комплимент към сътрудника си от албански генезис Желязков.

" В рамките на честването на Светите братя Кирил и Методий, със удовлетворение успяхме двата Народното събрание, представители на народите ни, да покажем, че можем дружно, без значение от политическите пристрастия да демонстрираме единодушие ", съобщи Талат Джафери.

Джафери отклони въпроса по кое време българите ще бъдат вписани в конституцията, като сподели, че ще има диалози по тематиката.

Валерия Йонкова

Специално за Lupa.bg от Рим

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР