Росен Желязков от ГЕРБ и Кирил Петков от ПП-ДБ успокоиха,

...
Росен Желязков от ГЕРБ и Кирил Петков от ПП-ДБ успокоиха,
Коментари Харесай

Шегичките трябва да спрат. Пеевски подкрепи ГЕРБ в спора с ПП-ДБ кой да е външен министър

Росен Желязков от ГЕРБ и Кирил Петков от ПП-ДБ успокоиха, че ще има държавно управление и след 6 март, когато би трябвало да е ротацията в държавното управление. Но в това време не са съгласни да правят отстъпка. ГЕРБ държат Мария Габриел , която в този момент е външен министър, да си резервира поста, с изключение на, че ще размени Николай Денков на премиерския пост. ПП-ДБ желаят Денков да стане външен министър, с изключение на, че ще е вицепремиер. Съпредседателят на парламентарната група на Движение за права и свободи, която поддържа ръководещите партии, Делян Пеевски взе страната на ГЕРБ.

Това се случва на фона на Той сподели, че след ротацията в кабинета външният министър би трябвало да остане за партията, в противоположен случай ще би трябвало да има предварителни избори.

Кабинетът, че след 9 месеца Габриел ще стане министър председател. В документа обаче не беше записано какво ще се случи с отрасловите министерства. Само в спомагателната сред двете обединения беше конкретизирано, че след ротацията с изключение на вицепремиер Денков ще бъде министър на образованието, какъвто беше в кабинета " Петков " през 2021-2022 година

" Със сигурност няма да съборим кабинета, ние се готвим за ротация ", сподели в събота ръководителят на Народното събрание Росен Желязков пред Нова телевизия. Той беше запитан дали от ГЕРБ ще съборят кабинета поради един министерски пост.

Желязков сподели, че догадка различен човек от редиците на ГЕРБ да поеме външно министерство е допустима единствено и само в случай че " Продължаваме промяната " изразят запаси към личността на Мария Габриел като външен министър, каквито все още не са изразявали. Според неговия прочит Политическа партия държат Николай Денков да е външен министър и " ултиматумът идва от тяхна страна, до момента в който ние заявяваме, че в случай че ще вършим избори, най-хубавият миг ще бъде дружно с европейските ".

" Нека успокоим всички, че ще има държавно управление в този формат след 6 март ", сподели пред съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков в Кюстендил.

" Ние ще осъществим нашите обещания, че ще подкрепим Мария Габриел, и в действителност имаме вяра, че ротацията би трябвало да е огледална - Мария Габриел да е с най-високия пост в страната – министър председател, а акад. Николай Денков да стане външен министър. Тази ротация ще даде опция освен в този момент, само че и за последващи ротации да имаме един и същи тим и за външната, и за вътрешната политика, което мисля, че е значимо за България ", сподели Петков.

Той добави, че като някогашен министър председател счита, че съвместяването на този пост с министерската работа е съвсем невероятно.

" Министерство на външните работи (МВнР) не е препъникамък. ПП-ДБ би трябвало изпълнят сделката - господин Денков, да си отиде в просветителното министерство, а ГЕРБ да решат кой желаят да бъде в Министерство на външните работи ", това сподели пред Българска телеграфна агенция ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски на Национална конференция Младежко Движение за права и свободи.

Пеевски сподели, че ПП-ДБ и ГЕРБ са две огромни партии. " Те би трябвало да бъдат съществени и виновни към България. Шегичките би трябвало да спрат. Надиграването би трябвало да спре. Аз разговарях с сътрудниците и им споделих, че това би трябвало да спре. Трябва да си споделяме всичко и би трябвало да управляваме устойчиво България, имаме извънредно постоянен парламент – евроатлантически, имаме устойчиво държавно управление. Не може поради някакви щения на някой да намерим уютно, топло кресло - да бутнем страната ", съобщи Пеевски.

" Това министерство е на ГЕРБ и ГЕРБ могат да решат какво да се случи. Тук е просто непрекомерното предпочитание на ПП-ДБ да вземат още едно министерство ", сподели Пеевски. " Не може поради някакви щения на някой да намерим уютно, топло кресло - да бутнем страната ", сподели още Пеевски.

Делян Пеевски е по световния американски закон „ Магнитски “ . В момента Пеевски се изявява.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР