Рони О’Съливан очаквано се изкачи значително в снукър ранглистите след

...
Рони О’Съливан очаквано се изкачи значително в снукър ранглистите след
Коментари Харесай

Рони се издига в ранглистите след 29-ата титла

Рони О’Съливан предстоящо се изкачи доста в снукър ранглистите след спечелването на 29-ата си ранкинг купа в Откритото състезание на Англия - първо събитие от веригата “Домашните нации”, включващ още отрити шампионати на Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

В едногодишната класация Ракетата към този момент заема шеста позиция, откакто съкруши с 9:2 Кайрън Уилсън на финала и стана по-богат със 75 хиляди паунда. Преди той заемаше 38-ма позиция, тъй че скокът му е забележителен, а Уилсън също прогресира с чека си от 30 хиляди паунда, който му разреши да се придвижи от четвърто на трето място, изоставайки само от Люка Бресел и Дин Дзюнхуей. Те завоюваха надлежно Шампионата на Китай и World Open, които са две от събитията с максимален награден фонд (заедно с Международния шампионат и Шанхай Мастърс) отвън Англия - 700 хиляди паунда, 150 000 от които за първенеца.

Александър Урзенбахер игра за първи път в кариерата си полуфинал на ранкинг шампионат в Барнзли и надлежно се изкачва от 60-а до 22-ра позиция в едногодишната класация.

Тя ще бъде употребена за създаване на главната скица на мощните шампионати Световната Гран при и “Шампионата на играчите” - първите 32-ма се класират за първия в Престън (19-25 февруари 2018), а тези от топ 16 за втория в Ландъдно (19-25 март 2018).

В формалната международна класация, която се построява на база резултатите през последните два сезона, Рони О’Съливан прогресира от 12-о до 9-о място, до момента в който Уилсън скочи от 15-а до 12-а позиция. Урзенбахер пък към този момент е 75-и, откакто до момента бе 91-ви.

Нийл Робъртсън пък стигна четвъртфиналите в Барнзли и усили възможностите си да попадне в ранглистата “Надпреварата за “Мастърс” - тя също пресмята парите от наградни фондове през последните два сезона, само че се обновява “виртуално” и прибавя към актива на играчите обезпечените пари от бъдещи шампионати.

След края на Шампионата на Обединеното кралство през декември играчите от топ 16 в нея ще получат предложения за “Мастърс”, като само наличието на Рони О’Съливан като настоящ първенец е несъмнено (макар че състезател като Марк Селби с големи приходи от наградните фондове през последните две години също на процедура няма по какъв начин да не е спокоен за мястото си). Нийл Робъртсън към този момент заема 17-а позиция в “Надпреварата за “Мастърс” и изостава единствено със 7 000 паунда от 16-ия Райън Дей, тъй че продължава борбата си за присъединяване на най-престижния и мощен шампионат отвън ранкинг системата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР