Роналдо, Неймар и Стоичков най-известните представители на въздушния знак Защо 5

...
Роналдо, Неймар и Стоичков най-известните представители на въздушния знак
Защо 5
Коментари Харесай

Водолеят ражда гении във футбола

Роналдо, Неймар и Стоичков най-известните представители на въздушния знак

Защо 5 февруари е най-значимият ден за историята на футбола

Философът Валери Божинов счита, че в България всичко на всичко има три футболни величия. " Христо Стоичков, легенда и икона, безспорен №1, Митко Бербатов и след това съм аз. Това сме - Стоичков, Бербо и Божинов ". Какво е общото сред тях, като се изключи че са майстори на терена?

И тримата са зодия Водолей. Бербатов отпразнува рождения си ден на 30 януари, Стоичков ще почерпи на 8 февруари, а Божинов се е родил ден след Свети Валентин - на 15-и.



5 февруари е най-значимият ден за историята на футбола. Цяла плеяда звезди се е появила на бял свят на тази дата. " Няма по-добър от мен " е една от максимите, които най-добре окачествяват Водолея. Това ненапълно изяснява за какво под знака са родени едни от най-прочутите имена във футбола. Типичен представител на зодията със самочувствието си на терена е огромният Кристиано Роналдо. Играчът на Манчестър Юнайтед е господ на топката, само че е факир освен с нея, само че и с репликите си. Само с две елементарни думи: " Пийте вода ", изречени на конференция по време на Европейското по футбол през 2021 година, съумя да срине с 4 милиарда $ пазарната стойност на компанията " Кока-кола ". Самият той е обект на голям брой смешки. " Ако кракът на Кристиано се счупи, до момента в който нанася шут в задника на Дженифър Лопес, общата сума на застраховката на двете ще надвиши бюджета на Република Мозамбик ", родил е националният талант.

Роналдо дълго време игра против астралния си близнак Неймар във безконечния конфликт

сред Реал и Барселона. Футболистът, който сега е звезда на ПСЖ, също чества на 5 февруари. На същата дата се появяват на света и аржентинците Карлос Тевес и Родриго Паласио. Сред огромните рожденици са нидерландците Джовани ван Бронхорст и Стефан де Врай, румънската звезда от близкото минало Георги Хадже, хърватинът Ведран Чорлука, португалецът Мануел Фернандеш и белгиецът Аднан Янузай. Повод да почерпи има и мениджърът Свен Горан Ериксон. На 5 февруари се ражда и към този момент отишлият си от този свят Чезаре Малдини. В международното съзвездие са влезнали и двама родни представители - Емил Велев-Кокала и Елин Топузаков.



Футболните празници не се изчерпват единствено с датата 5 февруари

Сред януарските Водолеи са уругвайската звезда на Атлетико (Мадрид) Луис Суарес, мениджърът на Рома Жозе Моуриньо, вратарят легенда на Италия Джанлуиджи Буфон и бразилският талант Ромарио. През февруари черпят аржентинецът от поколението на Стоичков - Батистута, обичаният мъж на Шакира - Пике, синът на Йохан Кройф - Жорди, фамозният бразилски нападател Жозе Роберто Гама де Оливейра, по-известен като Бебето, някогашният капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил и испанският вратар на Кристал Палас Висенте Гуаита. В дните на въздушния знак се раждат и огромните британски звезди Стенли Матюс и Боби Робсън.



Изявени Водолеи има и на родния терен

Астрален близнак на Стоичков и роден също на 8 февруари е една от легендите на пловдивския Локомотив Едуард Ераносян. На 12-и пък чества несменяемият ръководител на БФС Боби Михайлов, за който Камата споделя: " Ще забележим, като пристигна конгресът. Може пък да му сменим прическата ". През февруари черпят също треньорът на Левски Мъри Стоилов, емблемата на ЦСКА Емил Гъргоров и някогашният бранител на Черно море от 70-те Георги Жеков.

Пеле и Марадона нямат равни Боговете са под знака на Скорпиона



Най-големите имена - боговете във футбола, са родени под знака на Скорпиона. Легендата Пеле, считан за един от най-великите играчи за всички времена, дава началото на борбената зодия. На 30 октомври пък се ражда най-хубавият футболист на 20. век съгласно ФИФА - Марадона. Сред изявените Скорпиони са бразилският занаятчия на терена Гаринча, носителят на Златната топка и Златната обувка Герд Мюлер, който ни напусна през 2021 година, френският бранител и сегашен треньор Лоран Блан, нидерландецът Едвин ван дер Сар, португалецът Луиш Фиго, датчанинът Петер Шмайхел, италианецът Алесандро дел Пиеро, някогашният нападател на " Манчестър Юнайтед " Уейн Руни, бранителят на " Севиля " Хесус Навас. Под знака на Скорпиона е роден и българинът Ивелин Попов, който направи прилична кариера в съветския шампионат.



8 февруари - основен за пловдивския спорт

8 февруари очевидно е основна дата за пловдивския спорт, защото тогава с изключение на Христо Стоичков и Едуард Ераносян е роден и тенисистът Тодор Енев, един от най-дългогодишните състезатели за тима на България в Купа " Дейвис " - изиграл е цели 33 срещи за 14 години. Зад гърба си капитанът на отбора има 28 победи. Носител е на премия от интернационалната федерация за безрезервност в надпреварата. Има 327 победи на сингъл в професионалния тенис и е достигал до 252 място в ранглистата на ATP.

На 8 февруари, само че в Микрево, е роден и известният български герой Симеон Щерев. Бившият състезател, който е международен първенец от Скопие и троент европейски, бе персонален треньор на носителката на два сребърни олимпийски медала от свободната битка Станка Златева. През август 2020 година той бе поканен да оглави женския народен тим на Русия.

Топ рожденикът Стоичков популяризира БГ туризма

Един от най-големите родни футболисти за всички времена Христо Стоичков, който ще навърши 56 година на 8 февруари, става рекламно лице на българския туризъм. Неслучайно той е поканен от министър Христо Проданов да разпространява страната ни като привлекателна дестинация. Авторът на лафа " Българите сме огромна работа. И правия ток ще изкривим " е най-разпознаваемият наш съотечественик по света. Стоичков е част от тактиката на Министерството на туризма да употребява ресурса на известни лица от региона на спорта, които да допринесат за положителния имидж на България.

Явно Камата е предал любовта към родината и на щерка си Мика. След като неотдавна бе оповестена от сръбско издание за кралица на голите фотоси, в този момент тя се облече. И то не какво да е, а българска носия.

Щерката на Христо Стоичков помести свои снимки в Инстаграм и показа, че плете гривнички и точи баници с баба си Дешка.

" Родината е моя майка и моят татко. Родината ми е красива и невероятна. Всеки път, когато идваме на посетители при баба Дешка, това чувство става все по-голямо! Тя ни напомня за българските обичаи и за нашите корени.

С нея точим кори за баница, плетем гривнички и ни облича в прелестни български носии, а аз единствено мога да кажа едно: Аз съм българка и обичам моята Родина. Благодаря ти, бабо Дешке! ", написа с горделивост Мика.

Камата е и огромен мотиватор на родните спортисти. Той се трансформира в амулет на женския народен отбор по волейбол, който през 2021 година завоюва шампионата " Златна лига ".

" Като състезател съм го изживял - да стъпиш на най-големия връх, и когато ги видях със сълзи в очите, това беше за мен моментът! За всички наши медалисти. Много постоянно споделяме, че е елементарно да спечелиш орден, само че има доста труд. За мен е доста значимо да подкрепиш един състезател. Винаги съм вярвал, че можем да прескочим нашите благоприятни условия. Успях във футбола, преди мен са успявали доста повече огромни спортисти - в битката, в бокса, в гребането, в леката атлетика, в гимнастиката. Всички спортисти заслужават огромно " Благодаря! " от мен и моето семейство. Изпълниха ми душата. Гордея се с всички тях! ", съобщи Модерния ляв.



" Никога не съм оставял Родината, въпреки че преди години ме схванаха доста неправилно. България постоянно е в сърцето ми, тъй като, където и да отидеш, написа " Христо Стоичков - България ". Това, че пребивавам в Барселона, играл съм там и имам жилище, или както в последните 8 години - в Маями, това не изключва моята любов към моята страна, към моята страна. Тук имаме неща, които в целия свят ги няма и няма да ги има. Аз обичам моята страна ", съобщи още Стоичков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР