Ромският лидер Румен Чолаков от Бургас бе арестуван днес след

...
Ромският лидер Румен Чолаков от Бургас бе арестуван днес след
Коментари Харесай

Арестуваха ромски лидер за търговия с гласове в Бургас

Ромският водач Румен Чолаков от Бургас бе задържан през днешния ден след акция на полиция и жандармерия против пазаруването на гласове, осведоми БГНЕС.

Чолаков беше арестуван в региона на склад за рапани в ж.к. " Славейков ". Преди той е бил член и регионален координатор на една от политическите обединения, сплотяваща ромското население.

Снимка: БГНЕС

Акциите на Министерство на вътрешните работи, жандармерия и прокуратурата в Бургас не престават. Операции за секване на изборната търговия се организират и в други обитаеми места в страната.

От рано сутринта такава имаше и във великотърновското село Раданово. Там беше обискирана къща.

Междувременно от прокуратурата оповестиха, че са формирани 15 нови досъдебни производства, свързани с нарушавания на изборния развой.

В прокуратурите на територията на страната за последното денонощие са формирани 166 нови преписки, свързани с нарушавания на изборния развой. Общият им брой към 10 ч. към този момент е 466. Същите са по постъпили сигнали от жители, ДАНС и органите на Министерство на вътрешните работи, съдържащи данни за нарушаване на политическите права на жителите. За последните 24 часа са формирани и 15 нови досъдебни производства за нарушение на политическите права на жителите, като общият им брой към този момент е 60.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР