Ромите от групата за телефонни измами вече са осъждани за

...
Ромите от групата за телефонни измами вече са осъждани за
Коментари Харесай

Ето Кой Е Ало Измамникът, Който Излъга Пенсионер В София Със 116 000 Лв!

Ромите от групата за телефонни измами към този момент са осъждани за същото закононарушение, заяви " 24 часа ".

Специални разследващи средста са записали по какъв начин братовчедите Николай и Сергей Николови мамят по телефона столичен пенсионер да им даде 116 хиляди лева

Видеокамера пък е снимала по какъв начин мулето им Георги Георгиев прибира парите.

Тримата бяха задържани в четвъртък откакто мулето Георгиев вземал 2700 лева, оставени до кофа за отпадък от стара жена до Александровска болница в София. Жертвата била излъгана, че оказва помощ на “генерал Георгиев ” от полицията за залавяне на нарушители. Всъщност 40-годишният ром от Горна Оряховица Николай Николов бил " военачалник Георгиев ", а братовчед му Сергей направлявал куриера Георгиев. Всички са престъпно проявени.

Освен тримата са задържани и още 2-ма техни съучастници, за които обаче няма задоволително доказателства.

Преди година синът на Сергей Николов - Станислав, беше похитен за откуп от 3-ма престъпно проявени от района. Полицията ги разкри и към този момент са наказани. Безработните татко и наследник живеят в дворец в горнооряховския кв. “Калтинец ”, който е меката на телефонните измамници.

Тарторът на арестуваните ало измамници Николай Николов, братовчед му Сергей и мулето Георги са уличени и за още една телефонна машинация от началото на октомври. Тогава от вкъщи си Николай навъртал следващия стационарен номер от австрийска симкарта. Същия ден към този момент опитал 24 пъти да излъже инцидентни хора. Този път обаче телефонът дал свободно, а след секунда се чуло “добър ден ”. Благият глас на слушалката бил на 73-годишен софиянец, работил като пиар в чужбина.

“Обясни ми, че търсена група телефонни измамници ще се свърже с мен ”, описа тогава излъганият мъж. По думите на Николай бандата била от чеченец, българин, ром и руснак. Малко откакто диалогът прекъснал, телефонът иззвънял отново. Плачеща жена желала пари, само че била заглушена от странни шумове. След това още веднъж се обадил мнимият служител на реда. “Каза ми, че измамниците ще влязат у дома, по тази причина би трябвало да занеса всички пари на безвредно място ”, изясни мъжът, поискал анонимност.

Събрал парите, с които разполагал у дома, в това число служебни и на сестра му, взел още 3 златни пръстена и кръстче. Обяснил на ало измамника, че има и влог в банка от продаден от дълго време апартамент, завещан от татко му. Той го инструктирал незабавно да изтегли всичко, което има. Банковите чиновници отказали да дадат всички пари вкупом, макар че той ги излъгал по какъв начин парите му трябват за покупка на апартамент.

“Пий една ракия и от нас. Ще се почерпим, когато всичко завърши ”, споделил му гласът в слушалката, за който жертвата още си мислил, че е служител на реда. На идната заран пенсионерът изтеглил и останалата част от спестяванията си - общо 110 хиляди лева, навил ги на пачки и ги поставил в огромен плик, който хвърлил в кашон до кофа край Евангелистката черква.

През това врме братовчедът на Николай – Сергей, също говорел. Преди дни той бил пуснал публикация за водач и на нея се отзовал Георги Георгиев. Сергей решил, че младежът е прецизен, и го пратил да прибере парите на дядото. Когато излъганият мъж се прибрал, с него се свързал Сергей, представящ се за полковник Василев. Обяснил, че хванали 3-ма, само че 2-ма съумели да избягат.

“Каза ми да не споделям с някого, даже със сестра ми, другояче неговото семейство може да пострада ”, добави мъжът.

Последвало ново позвъняване на сутринта: “Не пердах се, ще ги хванем до 2-3 дни и ще ти върнем парите ”.

За негово благополучие всички диалози на измамниците са записани на СРС-та и експертиза ще би трябвало да удостовери, че това са гласовете на Николай и Сергей.

Георгиев е с чисто правосъдно минало. Двамата братовчеди обаче имат присъди за измами, в това число телефонни. Тримата са арестувани за 72 часа, Софийската районна прокуратура ще им желае непрекъснат арест.

В дома на Геориев служителите на реда разкрили безспорни доказателства, че той е мулето, взело парите на дядото през октомври.

Камери са снимали мъжа и видеоекспертиза ще потвърждава, че това е той. СРС-тата пък уличават братовчедите.

Открити са и техни австрийски и маджарски симкарти.

Тепърва ще ги ревизират и за редица други телефонни измами.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР