Ромите, обвиняеми за побоя над асеновградските спортисти, твърдят в съда,

...
Ромите, обвиняеми за побоя над асеновградските спортисти, твърдят в съда,
Коментари Харесай

Версията на ромите - биячи: Искахме да спасим две момичета от удавяне, а гребците ни нападнаха

Ромите, обвинени за побоя над асеновградските спортисти, настояват в съда, че не са отговорни и не са нападнали първи гребците. Те обявиха в правосъдна зала, че един от треньорите е имал револвер на кръста. Според единия арестуван, който е с превръзка на главата, спортистите са ги нападнали първи, а той бил ударен два пъти с гребро по главата, бил е псуван и са го наричали " мангал ".

Именно поради него пристигнала кола за спешна помощ, тъй като гребците не били потърпевши.



Според Славчо Михайлов, който е татко и чичо на двама от обвинените, цялата драма почнала с рухването от лодката на две девойки във водата. Ромските младежи желали да окажат помощ на девойките, само че те отказали. Малко по-късно ромите видели, че се задават към 15-на индивида, очевидно решили, че досаждат на девойките. Славчо Михайлов попита риторично - какво да желаят от тези деца, та те са на по 12, 13 години, нашите младежи просто са ги видели да падат във водата, тормозили се и желали да оказват помощ.

Много пъти ромите били край язовира и се засичали на трениромки с младежите, само че в никакъв случай до момента не е имало проблеми. Както БЛИЦ заяви, задържаните са на възраст сред 20 и 42 години. Сред тях е и Стефан Димитров, който бе задържан преди години дружно с Ахмед Муса и бе упрекнат в проповядване на коренен ислям.

Всички роми досега декларират, че не те са нападнали първо децата и не се били заканвали с ликвидиране на никого. В момента съдът гледа мярката им за неотклонение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР