Роми са откраднали и продали незаконно пет тона черни и

...
Роми са откраднали и продали незаконно пет тона черни и
Коментари Харесай

Роми откраднали и продали пет тона черни и цветни метали

Роми са откраднали и продали нелегално пет тона черни и цветни метали. Образувани са седем досъдебни производства за нерегламентирана комерсиална активност, обвързвана с изкупуването. Това е станало след огромна полицейска интервенция, извършена в петък от чиновници на отдел „ Криминална полиция ” към ОДМВМР – Бургас и Първо Районно ръководство – Бургас в квартал " Победа ", заяви Цветелина Рандева, представител на ОДМВР.

Задържани са осем души, които се занимавали с противозаконната търговия, на възраст от 20 до 50 години.

300 кг. са цветните метали / мед/ - добити в по-голямата си част, посредством отрязване на проводници от съществуващи кабелни мрежи за разпространяване на интернет, телефония и телевизия. Иззети са и седем търговски кантара, с които противозаконните пунктове са били оборудвани.

По данни на „ търговците ” изкупната цена на черните метали била 0.30 лева за кг.

За информация в лицензиран пункт, изкупната цена на черни метали е сред 0.40 – 0.45 лева

Нелицензираните пунктове в кв. „ Победа ” на практика са работели през цялото денонощие, като лица, предаващи метали са оставали в анонимност и са получавали пари на ръка, без да се води никаква отчетност. Събраните в нелегитимните пунктове метали след това са излъчени в легални пунктове, ситуирани на територията на Бургас и Ямбол.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР