Романтична закуска от яйца по Бенедиктински, която е най-вкусна, поднесена

...
Романтична закуска от яйца по Бенедиктински, която е най-вкусна, поднесена
Коментари Харесай

Вкусни яйца по Бенедиктински

Романтична закуска от яйца по Бенедиктински, която е най-вкусна, поднесена в леглото

Необходими Продукти

● самун - 4 филии тостерен
● яйца - 6 бр.
● бекон - 150 г пушен
● лимонен сок - 1 с.л.
● вода - 1 с.л.
● масло - 80 г
● зелен лук - 1/2 бр.
● бял пипер - надробен
● сол

Начин на подготвяне

Вземаме 150 грама пушен бекон и режем на четири филии с дебелина към 3 мм. Всяка филия я запичаме от двете страни в тиган с капка лой. След като бекона сме го препекли леко, го оставяме на страни.

Приготвяме си дребна тенджера с към четири пръста вода. Оставяме да заври водата, след което пускаме четири броя яйца да се забулят. След като са хубаво забулени, ги изваждаме и отцеждаме от водата.

Следващото, което би трябвало да създадем, е сос Холандез. За соса първо отделяме два жълтъка и ги разрушаваме с миксер на водна баня. Като побелеят незабавно прибавяме една супена лъжица вода, една супена лъжица лимонен сок, смления бял пипер - една щипка.

Изключваме котлона и продължаваме да бъркаме и по най-бързия метод прибавяме на дребно 80 грама краве масло. Бъркаме пламенно до момента в който сосът стане равен.

След като е подготвен го оставяме на страни и препичаме четири броя филии от тостерен самун.

След като и филиите са подготвени ги нареждаме в подобаващи чинии. Върху тях слагаме по едно парче бекон, по едно поширано яйце, като най-после ги заливаме с по една супена лъжица от готовия сос и нарязан на ситно зелен лук.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР