Романът, по който е заснет и едноименният филм на Хичкок,

...
Романът, по който е заснет и едноименният филм на Хичкок,
Коментари Харесай

Психо от Робърт Блох се завръща

Романът, по който е сниман и едноименният филм на Хичкок, с ново издание на български!
" Психо " от Робърт Блох – един от иконичните психически трилъри, по който Алфред Хичкок основава незабравимата си кино акомодация, може да бъде открит с ново издание още веднъж в книжарниците.
Тя е изгубена в бурята бегълка. Откраднала е 40 000 $, с цел да бъде със своя обичан, само че прави неверен завой на пътя. Принудена е да прекрачи прага на мрачен мотел, пренебрегнат в нищото. И тогава попада на Норман Бейтс, необщителен чудак, който доста обича майка си…
За какво живеем и коства ли си да рискуваме всичко в името на парите, каква е границата сред убийството и милувката и по какъв начин връзката родител – дете може да излезе отвън надзор – един от най-хубавите ужаси на предишния век ще ви накара да се усъмните в личния си разсъдък.
„ Психо” от Робърт Блох ви кани да надникнете в най-тъмните кътчета от човешката душа. Напрегнат сюжет, непредвидими обрати и най-много – заплаха, криеща се зад всеки ъгъл. Кой е идващият, който ще почине? Финалът на този разказ може да бъде разказан единствено с една дума и тя е… „ Психо”.
С персонаж, основан на действителна персона – гробаря от Плйнфийлд Ед Гийн, който убива дами, а от телата си прави страховити титли, шедьовърът с непредвиден край се трансформира в един от първите ужаси, който разчита напълно на психологическия метод, а не засягат свръхестествени тематики. Защото, както признава самият Блох, „ същинският смут не е в сенките, а в този килнат дребен свят, прикрит в личните ни черепи”.
Робърт Блох е роден в Чикаго, щата Илинойс, на 5 април 1917 година Автор е на над 30 романа, както и на над 100 описа. Носител на Hugo Award for Best Short Story и дълготраен сценарист в Холивуд, Блох вдъхва нов живот на ужаса като род и не се опасява да опитва със сюжети, вдъхновението за които черпи от самия живот.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР