Роман за смисъла на живота, за надеждата, за свободата, за

...
Роман за смисъла на живота, за надеждата, за свободата, за
Коментари Харесай

Излезе Преобърнати съзвездия от Деметра Дулева

Роман за смисъла на живота, за вярата, за свободата, за магичното в раждането и гибелта.
По традиция от 11 до 24 май Издателска къща „ Хермес “ провежда Дни на българската книга. В рамките на акцията са планувани разнообразни литературни събития, книжни провокации, игри в обществените мрежи, интензивности в книжарниците и онлайн. Всяка седмица ще бъде оповестена и по една нова книга от български създател. Своеобразното начало на тематичните дни слага романът „ Преобърнати съзвездия “ от Деметра Дулева.
 Мъдростта на душите - Истински истории за пътешествия в живота сред преражданията " Мъдростта на душите " - Истински истории за пътешествия в живота сред преражданията
Д-р Майкъл Нютън е основател на регресивната хипнотерапия, откривател на духовното и създател на института „ Майкъл Нютън “...
Йоана Костова е най-хубавият неонатолог в парижката болница „ Некер “. Едно телефонно позвъняване от София – навръх рождения й ден – прекатурва нейния организиран и благополучен живот. Жената е покрусена от гибелта на своя пръв обичан – неустоимия и безмилостен Найден.
Йоана приема отлагана дълго командировка до остров Мадагаскар, където ще работи в локална болница. Там тя ще опита да възвърне предишното си, с цел да откри отговор на въпроса за какво тази от дълго време отминала обич продължава да я изтезава. И да види с очите на зряла и сполучлива жена годините на своето порастване, прекарани в пансиона на елитната езикова гимназия.
Това е един майсторски написан разказ, мъчително прям, еротично и любовно провокативен. Роман за смисъла на живота, за вярата, за свободата, за магичното в раждането и гибелта.
Деметра Дулева е лингвист, публицист и посланик.
 Откъс от Мъгливото езеро Откъс от " Мъгливото езеро "
Каталина Ларк видя убийството към четири секунди преди да се случи. Или може би пет. Все още не беше привикнала със злокобните видения....
Първият й разказ – „ Странстващият албатрос “ („ Хермес “, 2019), печели през 2020 година премията „ Перото “ за най-хубав дебют. Отличен е с втора премия в категорията художествена прозаичност на „ Портал Култура “ и е номиниран за разказ на годината на Фонд „ 13 века “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР