Роман Безяк игра за Лудогорец в периода 2012-15-та, като за

...
Роман Безяк игра за Лудогорец в периода 2012-15-та, като за
Коментари Харесай

Бивша звезда на Лудогорец даде предимство на орлите срещу Марибор

Роман Безяк игра за Лудогорец в интервала 2012-15-та, като за трите сезона означи 29 гола в 96 дуела във всички шампионати. За „ орлите “ в Лига Европа наниза шест попадения – три против ПСВ, две на Лацио и едно на Динамо (Загреб). Словенецът бе с съществена заслуга за мощните игри на Лудогорец на европейската сцена, напомня вестник „ 24 часа”, който разгласява изявление с играча.

Роман Безяк подвигна три трофеи, една купа и суперкупа на България. Вместо обаче да бъде продаден за седемцифрена сума, Безяк си потегли от Разград със свободен трансфер в посока „ Риека “. С хърватския отбор направи Златен дубъл.

Последва полусезон в немския Дармщат, както и цялостен подобен за полския Ягелония. В момента е част от кипърския АПОЕЛ, с който стана отличник на Кипър през предишния сезон.

– Роман, какви мемоари имаш от Лудогорец, където беше на върха в твоята кариера?

– Това са мемоари, които в никакъв случай няма да бъдат забравени. Три прелестни години, в които с момчетата тогава влязохме в историята на клуба. За първи път отборът взе участие в групите на Шампионска лига и Лига Европа. Имаше доста луди мачове и се веселя, че имах опцията да бъда част от тях.

– Какъв тим обаче има Лудогорец в този момент, когато среща Марибор?

– Тимът доста се промени в последните години от към имена, като в този момент има единствено пет играчи от тези, с които играх аз. Стилът на игра обаче си остава същият, тъй като и в този момент в Разград има доста южноамериканци, главно бразилци. През всичките години Лудогорец играеше доста бързо с топката и ме съмнява това да се е трансформирало кой знае какъв брой.

– Значи треньорът на отбора Стойчо Стоев желае да се практикува атакуващ футбол, по този начин ли?

– Който и треньор да е в клуба, не би трябвало доста да трансформира стила на игра. Екипът е формиран от технични и бързи играчи, тъй че това автоматизирано значи, че ще демонстрираш точно подобен футбол.

– Кои са най-известните играчи на Лудогорец?

– Това са полякът Якуб Шверчок и румънецът Клаудиу Кешеру. Те са нападатели и вкарват доста голове. От сегашния състав познавам и моите някогашни съотборници, капитанът Светослав Дяков, бразилецът с български паспорт Марселиньо, румънският бранител Козмин Моци и Георги Терзиев. Контакт с тях обаче не подкрепям.

– Как Марибор би трябвало да подходи, с цел да се оправи при гостуването си в България?

– Хората в клуба знаят доста добре рецептата за мачовете в Европа, защото доста пъти потвърдиха, че знаят по какъв начин да се опълчват против по-добри тимове. Лудогорец привикна да играе в Европа, тъй че в този момент, когато отпадна от Шампионската лига, той ще направи всичко допустимо да в профил Марибор.

– Какви са опциите Марибор да в профил българския отбор?

– За мен Лудогорец е любимец в тези конфликти, само че знам, че „ Марибор “ е кадърен да завоюва борбите. Челси един път имаше огромни проблеми и го разбра в мач от групите в Шампионската лига, приключил 1:1 през 2014-та.Това са мачове, при които не можеш да предвидиш резултата. Марибор може да мисли за нещо единствено при гол в България.

– Каква ще е атмосферата в четвъртък в Разград? Лудогорец има ли мощна фенска маса?

– Сега за тези плейофи стадионът ще е цялостен. „ Лудогорец “ има почитатели, само че те не са ултраси като в огромните клубове. По мое време хората от покрайнината обичаха да ни поддържат. Стадионът постоянно беше цялостен. По това време той побираше към 7000 души, само че в този момент съоражението е реновинаро и може да събере няколко хиляди повече.

– Ще се уплашат ли българите в реванша, когато Марибор ще има мощната поддръжка на своите ентусиасти?

– Това няма по какъв начин да се случи. С Лудогорец играхме два пъти против Партизан и всички знаем какво е да излезеш на мач в Белград. Това единствено ни стимулира, играхме безупречно, като спечелихме и двата мача. Футболистите на Лудогорец имат опит, който събраха от доста европейски мачове и те нямат проблеми с атмосферата на противниците.

– Клубът е благосъстоятелност на Кирил Домусчиев. Какъв е неговият бизнес модел в клуба?

– Когато пое Лудогорец, отборът беше в трета лига. Той обаче обичаше футбола и не поради продажбата на играчи, от които можеш да направиш доста пари. Едва когато клубът завоюва 4-5 трофеи, Лудогорец направи първия си огромен трансфер, като продаде състезател на Шалке. Тогава обаче играехме европейски мачове и Домусчиев беше захласнат от футбола. Той е същински предприемач, който обича играта.

– Какво може да кажеш за самия град Разград, който е с население от към 30 000 души.

– Варна и Черно море са доста близо. Марибор евентуално ще лети до там за мача в четвъртък. Разград е дребен град, само че когато си потеглих, доста се строеше.

– Сега с твоя АПОЕЛ ще се борите за място в групите на Шампионската лига с Аякс. Какво очакваш от тези конфликти?

– Имаме страховит противник. Ще бъде същинско представление. Искаме да влезе в групите и ще дадем всичко от себе си, с цел да реализираме нашата цел. В тези мачове всяка дребна неточност ще бъде наказвана. Не са същият тим, който игра полуфинал в Шампионската лига през предишния сезон. Напуснаха ги трима основни играчи, тъй че имаме своите шансове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР